Un oficial rus ACUZĂ România de COMPORTAMENT AGRESIV

Un oficial rus ACUZĂ România de COMPORTAMENT AGRESIV

România a fost acuzată de comportament agresiv de un oficial rus.

Aleksei Pușkov, parlamentar rus, a declarat că România, Polonia şi statele baltice sunt ţări cu un comportament agresiv. El acuză aceste ţări că dictează marilor state europene agenda referitoare la Rusia. Mai mult decât atât, Aleksei Puşkov spune că, bazându-se pe sprijinul american, România, Polonia şi statele baltice reprezintă „calul troian” care schimbă înfăţişarea Europei, însă nu în interesul acesteia.

Totodată, parlamentarul rus crede că integrarea acestor state în Uniunea Europeană a fost o strategie pe termen lung a Statelor Unite pentru a submina independenţa blocului comunitar în politica sa externă, inclusiv în relaţia cu Rusia.

„Acestea sunt ţările care, în realitate, fiind susţinute de SUA, reprezintă „calul troian” care schimbă aparenţele Europei, nu în conformitate cu interesele europene, ci cu interese care vin din afară şi care sunt ostile Europei. Integrarea acestor ţări în UE a fost o strategie pe termen lung a SUA şi a celor pe care se bazează în Europa pentru a submina independenţa UE în politica sa externă, inclusiv în relaţia cu Rusia”, a declarat Aleksei Puşkov.

Sursa: Digi 24

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.