Un oraş german CERE IMIGRANȚI din oraşele vecine, pentru a-şi reveni economic

Un oraş german CERE IMIGRANȚI din oraşele vecine, pentru a-şi reveni economic

În contextul în care orașele mari au fost obligate să îşi închidă căminele de refugiaţi din cauza supraaglomerării, căzându-i pe azilanți în tabere de corturi, un mic orăşel din Saxonia Inferioară se împotriveşte trendului şi cere mai mulţi solicitanţi de azil.

Primarul din Goslar, un oraş pitoresc cu o populaţie de aproximativ 50.000 de locuitori, aflat la poalele munţilor Harz, a şocat Germania cu oferta sa de a prelua solicitanţii de azil din oraşele învecinate.

Oliver Junk, primarul orășelului spune că oferta sa nu e doar un gest umanitar. Ba mai mult, el crede că refugiaţii pot fi răspunsul problemelor oraşului său. Cândva un oraş turistic bogat şi centru minier, Goslar a devenit neatractiv pentru afaceri. Populaţia sa a scăzut cu 4000 de oameni în ultimii 10 ani.

În vreme ce în Munchen, autorităţile se gândesc să îi amplaseze pe imigranţi într-unul din corturile uriaşe rămase de la sărbătoarea Oktoberfest, primarul din Goslar consideră că „cel mai simplu program de dezvoltare pentru Goslar este imigraţia”.

El s-a oferit să preia refugiaţi din oraşele vecine Gottingen şi Brunswick, care încearcă să facă faţă numărului mare de imigranţi.

„Avem nevoie de cetăţeni care să ajute comunitatea şi economia noastră să funcţioneze, astfel încât să avem şcoli, piscine şi infrastructură municipală. Mulţi antreprenori îmi spun: „Avem nevoie de personal şi profesionisti”. De aceea spun că e nevoie de mai mulţi refugiaţi în Goslar”, a precizat primarul.

Prin sistemul actual, solicitanţii de azil sunt distribuiţi în toată Germania, dar Junk spune că sistemul nu dă roade. Oraşul vecin Gottingen a cerut recent ajutor guvernamental, pentru că nu mai avea spaţii pentru refugiaţi, în timp ce în Goslar există case, moteluri şi mici hoteluri goale.

„În Germania nu distribuim refugiaţii inteligent, şi ne trezim că nu îi integrăm cum trebuie. Oraşe ca Dortmund, Berlin şi Gottingen sunt nevoite să construiască oraşe de corturi, şi îi cazează în şcoli. Astfel se formează ghetourile”, a mai declarat primarul din Goslar.

Foto: farenet.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.