Un pompier arădean a parcurs 1200 de kilometri pe bicicletă la Campionatul Mondial de Ciclism de Anduranță

Un pompier arădean a parcurs 1200 de kilometri pe bicicletă la Campionatul Mondial de Ciclism de Anduranță

Un pompier arădean a participat la una dintre cele mai lungi curse de ciclism pentru amatori. A parcurs 1200 de kilometri în 88 de ore.

Petreuș Adrian este pasionat de bicicletă de mic copil, dar de trei ani a făcut din această pasiune un mod de viață, a parcurs zeci de mii de kilometrii, iar anul acesta a ajuns la cea mai prestigioasă competiție din lume pentru amatori.

Paris – Brest – Paris” este campionatul mondial de ciclism de anduranță. PBP reprezintă cea mai faimoasă tură ciclistă de anduranță organizată de AUDAX CLUB PARISIEN, fiind considerată „monumentul” turelor din această categorie a ciclismului. Cursa este organizată din 4 în 4 ani, prima ediție fiind în 1891.

Cursa are o lungime de peste 1200 km cu diferență de nivel de aproximativ 1200 de metrii, iar limita de timp pentru parcurgerea traseului este de 90 ore.

Pentru a putea participa la marele eveniment trebuie să fi parcurs o serie de brevete.

La ediția a 19-a „Paris – Brest  – Paris” au participat 6.668 de persoane din 68 țări.

Adrian, pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, a parcurs traseul in 88 de ore.

Mentionez faptul că Adi are un spirit de echipă desăvârșit pe care nu îl găsești la mulți sportivi, dar și o pregătire psihică foarte bună. Mintea îți joacă feste la acest eveniment sportiv pentru că e foarte solicitant. Însă parcursul lui de 88 de ore a fost constant și cumpătat, lângă plutonul cu care a plecat de la start. Nu și-a lăsat echipa în urma niciun moment și a încurajat-o atunci când oboseala a început să pună stăpânire pe ei”, a afirmat unul din colegii lui Adrian, din cadrul ISU.

  1. […] lumea a auzit de mersul cu bicicleta. Ba mai mult, ciclismul este un sport foarte răspândit în lume. Există chiar și competiții pe […]

    Raspunde
  2. […] lumea a auzit de mersul cu bicicleta. Ba mai mult, ciclismul este un sport foarte răspândit în lume. Există chiar și competiții pe […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.