Sporturi interesante pe care trebuie să le încerci

Sportul face parte din viața noastră de zi cu zi. Indiferent dacă facem o scurtă ieșire în parc, ieșim la un meci de baschet cu prietenii sau mergem la sală pentru a lua parte la o clasă de yoga, putem spune că am făcut mișcare. Cu toate acestea, în general lumea este obișnuită doar cu activitățile fizice obișnuite, printre care și cele menționate mai sus. E drept, rutina pare dificil de combătut, dar nu există niciun motiv pentru care să nu încercăm un sport puțin diferit. Iată câteva exemple.

Polo de apă

Fiecare dintre noi iubește să meargă la piscină. Adesea obișnuim chiar să jucăm volei în apă – acest sport este distractiv. Ei bine, avem opțiuni și mai interesante, care ne vor face mult mai competitivi. Aici este vorba despre polo de apă.

Pentru a practica acest sport avem nevoie de două echipe de câte șapte jucători. Fiecare rundă durează opt minute, dar este foarte intensă și la fel de distractivă.

Acest sport vechi ne poate ajuta să scăpăm de 500 de calorii pe durata unui joc.

Printre beneficii se numără și fortificarea sistemului cardiovascular, o îmbunătățire considerabilă a mușchilor și o mai bună flexibilitate.

Curling

Poate că ai văzut deja acest sport la televizor. De obicei, el este jucat în echipe și se desfășoară pe gheață. Pe rând, fiecare membru al echipei se va folosi de niște pietre de joc au ca scop alunecarea pe suprafața lucioasă.

Prima echipă care reușește să își așeze pietrele cel mai aproape de centru, sau în „casă”, este declarată câștigătoare. La o primă vedere pare un joc simplu, dar în realitate este nevoie de multă răbdare și o strategie bună. Așa cum am văzut la alte jocuri, membrii au la dispoziție mături cu care netezesc suprafața astfel încât piatra să alunece cât mai ușor, lucru care reflectă anduranță.

Deși acesta nu este un joc tipic al minții, poate fi ușor comparat cu șahul, cuvintele încrucișate, jocul de puzzle, blackjack sau Sudoku. În primul rând, trebuie să te poți concentra în condiții de stres, să creezi și să-ți adaptezi strategia pe durata jocului, să ai încredere în tine și să exersezi mult.

Lacrosse

Un joc pe care nu îl vezi în fiecare zi, dar nu e niciodată prea târziu să-l încerci. Înainte de a începe ar trebui să știi că el își are originile în cultura canadiană indigenă.

Poate părea greu de crezut, dar la acea vreme un astfel de joc putea să dureze până la trei zile. În plus, cei 1000 de jucători de pe teren luptau pe o suprafață cuprinsă între 500 și 3000 de metri.

Prin anii 1867 apărea jocul modern de lacrosse care a pătruns mai apoi pe terenul Regatului Unit. Jucătorii au la îndemână un băț curbat care are la capăt o plasă. Aceasta din urmă este folosită pentru a arunca, a prinde și a menține mingea. Mai trebuie menționat și faptul că nu este voie să se atingă mingea cu mâna. O adevărată provocare, dar merită încercată.

Mersul cu monociclul

Toată lumea a auzit de mersul cu bicicleta. Ba mai mult, ciclismul este un sport foarte răspândit în lume. Există chiar și competiții pe care lumea le urmărește cu mare interes.

Totuși, nu mulți s-ar fi gândit să încerce o activitate puțin atipică, și anume mersul cu monocilul. Fără îndoială, pentru a putea întreprinde această activitate este nevoie de mult exercițiu. Este mai greu ca mersul cu bicicleta, dar ai parte de o altfel de senzație.

Bicicleta cu o singură roată te ajută foarte mult să îți menții echilibrul și stabilitatea. În plus, te ține în priză și îți lucrează mușchii. Chiar dacă nu ai de gând să faci acest tip de exercițiu în fiecare zi, merită măcar o încercare. Nu în ultimul rând, dacă îți place foarte mult, poate optezi pentru un model electric.

Trasul cu arcul

Această ultimă activitate este potrivită persoanelor care vor să încerce ceva nou în timp ce descoperă secrete ale străbunilor.

Este imposibil să uităm cum se procura hrana în trecut. Ei bine, chiar dacă tehnologia folosită s-a schimbat de atunci, principiul a rămas același.

Pe lângă o lecție de istorie gratuită și îmbunătățirea câtorva aptitudini, vei mai avea parte și de următoarele beneficii: simțuri îmbunătățite, concentrare mai bună, distracție și progres rapid.

Sporturile descrise mai sus sunt doar câteva opțiuni pentru persoanele care își doresc să aibă parte de o experiență diferită. Multe dintre acestea sunt accesibile oricui și sunt foarte practice.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.