Un ROMÂN a VÂNDUT tot ce avea ca să plece VOLUNTAR în Nepal

Un ROMÂN a VÂNDUT tot ce avea ca să plece VOLUNTAR în Nepal

Un student de 26 de ani din Neamţ şi-a vândut lucrurile de valoare pentru a-și lua bilet către Kathmandu (capitala Nepalului) cu un singur gând: să ajute victimele cutremurului devastator. Tânărul este paramedic voluntar la Ambulanţa Bucureşti, asta după ce viața l-a aruncat într-un orfelinat, încă de mic copil. Acolo a și crescut, iar experienţa l-a făcut sensibil la dramele oamenilor, astfel că de la 14 ani este voluntar.

Ionuţ Ursu a fost impresionat de dramele oamenilor după seismul care a devastat Nepalul. Imaginile deznădejdii i-au adus aminte de propria dramă și așa s-a hotărât să meargă să-i ajute pe cei aflați în nevoie.

Biletul de avion până în Nepal i-a fost plătit de un om de afaceri, însă, pentru a face rost de bani pentru echipamente şi-a vândut obiectele personale: iPad-ul, laptopul, mașina de spălat și un ceas de valoare.

„Îmi iubesc ţara, drept dovadă mi-am luat şi tricolorul pe care probabil îl voi ţine mereu aşa. Sunt mândru că sunt român”, a spus tânărul.

Expediţia lui Ionuţ în Nepal va ţine două luni.

În urma cutremurului de 7.8 grade pe scara Richter care a îndoliat Nepalul, peste 8600 de oameni au murit, 16 mii au fost răniţi şi aproape 500 de mii de case au fost distruse în totalitate. Sute de mii de refugiaţi trăiesc acum sub cerul liber, în corturi, de teamă că un nou seism s-ar putea produce. Seismul a lăsat în urmă pagube de 10 miliarde de dolari. Estimarea aparţine oficialilor de la Khatmandu, iar suma uriaşă reprezintă mai mult de jumătate din produsul intern brut al ţării.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.