UNDE va fi mutată Piața Catedralei după DEMOLARE

UNDE va fi mutată Piața Catedralei după DEMOLARE

Primarul Gheorghe Falcă și majoritatea PNL din Consiliul Local Municipal Arad au pus la cale o nouă strategie pentru desființarea Pieței Catedralei, spune deputatul social-democrat Adrian Todor.

Printr-un proiect de hotărâre, care se va afla pe masa consilierilor municipali în ședința de luni, Gheorghe Falcă propune amenajarea unei noi piețe pe strada Ioan Rusu Șirianu, unde ar urma să fie mutați comercianții din Piața Catedralei, care va fi demolată.

„Primarul Falcă a făcut o obsesie din a demola Piața Catedralei. Mai întâi, a invocat necesitatea de a amplasa în acel loc monumentul Marii Uniri. Alături de consilierii PSD – ALDE, dar și de ceilalți reprezentanți ai partidelor în CLM, am reușit să stabilim o locație pentru monumentul respectiv în vecinătatea Consiliului Județean Arad, salvând astfel Piața Catedralei. Nu pentru mult timp, pentru că obsesia primarului a revenit în forță, iar în aceste zile li se propune consilierilor să voteze pentru mutarea comercianților într-o nouă locație, pe strada Ioan Rusu Șirianu. Este de neacceptat faptul că primarul Falcă și majoritatea PNL din Consiliul local doresc să demoleze cea mai veche piață din municipiul Arad, cu o istorie de peste 150 de ani, pentru a face loc unui supermarket sau unei parcări care să deservească apropiați ai primarului. Faclă și consilierii PNL calcă în picioare istoria Aradului, iar asta se întâmplă de mai bine de 14 ani. Au distrus toate stadioanele din Arad, au distrus brandul UTA, au distrus ștrandul Neptun, cel mai mare ștrand natural din Europa de Est, au vrut să distrugă Parcul Eminescu, faleza Mureșului și multe alte obiective istorice ale Aradului”, susține Adrian Todor.

„Acum a venit rândul Pieței Catedralei, care după 150 de ani de existență, are ghinionul de a deveni obsesia unui primar străin de istoria Aradului, care e dispus să distrugă totul, pentru bunăstarea sa și a firmelor de casă PNL. Consilierii PSD vor vota împotriva proiectului propus de Gheorghe Falcă și, alături de colegii mei din CLM, alături de parlamentarii PSD, vom face tot ce se poate, din punct de vedere legal, pentru a stopa acest plan mârșav al primarului Gheorghe Falcă și pentru a respecta voința celor peste 8000 de arădeni care au semnat pentru ca Piața Catedralei să nu fie demolată“, declară Adrian Todor, deputat al PSD Arad.

 

Loading...
  1. N-ar fi o idee rea pt. ca acum zona arata jalnic !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.