Ungaria: Discuţii la vârf privind REINTRODUCEREA SERVICIULUI MILITAR OBLIGATORIU „Desfiinţarea sa a fost un DEZASTRU”

Ungaria: Discuţii la vârf privind REINTRODUCEREA SERVICIULUI MILITAR OBLIGATORIU „Desfiinţarea sa a fost un DEZASTRU”

Preşedintele Parlamentului Ungar, Laslo Kover, este de părere că desființarea serviciului militar obligatoriu a fost o „greșeală dezastruoasă”, care împiedică statele europene să facă față valului de refugiați.

Kover, unul dintre liderii Fidesz, a agitat viaţa politică maghiară după ce a vorbit într-un interviu despre posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu.

„În condiţiile terorismului şi migraţiei ilegale, nu e deloc imposibil ca în viitorul nu prea îndepărtat să se revină la serviciul militar”, a afirmat Kover. El a precizat însă că o asemenea decizie va fi foarte dificil de luat şi va trebui să fie susţinută şi adoptată de toate statele UE, fiindcă altfel tinerii ar putea pur şi simplu să se mute în alte ţări ale Uniunii unde armata nu ar fi obligatorie.

Pe de altă parte, Kover a spus că ministerul Apărării de la Budapesta ar lucra deja la un proiect de lege în acest sens, odată cu creşterea bugetului militar al ţării. El a invocat şi exemplul Cehiei, unde s-a propus încă din primăvara anului trecut crearea unui registru al cetăţenilor care ar putea fi chemaţi la luptă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.