Ungaria a început ridicarea GARDULUI ANTIREFUGIAȚI de la granița cu România

Ungaria a început ridicarea GARDULUI ANTIREFUGIAȚI de la granița cu România

Primii stâlpi din gardul antirefugiaţi de la graniţa cu România au fost montați de vecinii unguri.

Pentru că există temeri că un val imens de migranţi va veni dinspre ţara noastră, ungurii își iau măsuri de precauție și au trasat primele limite pe o distanţă de 50 de kilometri.

La doar câțiva metri de frontiera de vest, au apărut ţăruşi care marchează linia viitorului gard.

„Au venit cartografii au măsurat terenul și au marcat cu ţăruşi linia gardului ce va urma linia de frontieră. Dacă rețeaua de migranţi se va porni și nu o vom putea altfel opri atunci va fi utilă construcția”, a explicat Antal Eszenyi, primar în comuna Bedo, Ungaria, pentru Digi24.

Potrivit localnicilor la fața locului s-a deplasat şi personal militar care a trasat linia pentru sârma ghimpată a gardului.

În vreme ce primarii confirmă că se va construi un gard, oficiali din Guvernul Ungar spun că doar se marchează graniţa.

„La ora actuală se desfăşoară marcarea geodezică a graniţei de stat, lucrări de construcţie a gardului nu au avut loc şi nu au loc nici acum”, se arată într-un comunicat al cabinetului Orban.

La doar 3-5 kilometri peste frontieră, în satele românești în dreptul cărora s-a trasat linia viitorului gard, unii localnici cred că refugiaţii vor veni dinspre Ungaria spre România, iar gardul ne va apăra.

Ţăruşii au fost montaţi până acum pe o distanță de 50 de kilometri, însă gardul dintre cele două ţări va avea la final 250 de kilometri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.