Unii arădeni îşi bat joc de natură! Zeci de saci cu deşeuri colectate din Parcul Natural „Lunca Mureşului”

Unii arădeni îşi bat joc de natură! Zeci de saci cu deşeuri colectate din Parcul Natural „Lunca Mureşului”

Clubul Rotaract Arad – Cetate în parteneriat cu Interact Arad Cetate și Rotary Arad – Cetate au desfașurat în 17 aprilie o acțiune de ecologizare la Parcul Natural Lunca Mureșului, pentru a marca Ziua Pământului care va fi sărbătorită la nivel internațional în 22 aprilie.

„Începând cu anul 1970,  în 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pămantului. Tema de anul acesta este «Însănătoșim Pământul nostru» (Restore Our Earth)”, anunţă organizatorii.

De remarcat, că Parcul Natural Lunca Mureșului este vizitat anual de mii de persoane care se bucură de verdeața și aerul curat din rezervație. Din nefericire, unii dintre vizitatori consideră firesc să lase în natură ambalaje, resturi alimentare sau alte obiecte. Personalul parcului igienizează zonele amenajate și, suplimentar, organizații non-guvernamentale derulează acțiuni de ecologizare dar, cu toate acestea, în acțiunea de sâmbătă au fost adunate deșeuri care au umplut 20 de saci preluați cu promptitudine de SC Retim SA, precizează cei de la Clubului Rotaract Arad – Cetate

Deșeurile strânse au fost diverse: Ambalaje de platic, sticle, doze de aluminiu, dar și maști medicale sau, mai grav, corpuri neînsuflețite ale unor animalele de companie. Toate acestea arată că sunt necesare demersuri de responsabilizare a vizitatorilor parcului privind comportamentul necesar pentru a prezerva ecosistemul extraordinar situat chiar lângă Arad.

„Acțiunea de ecologizare se adaugă activităților de plantare derulate anual de Rotary Arad-Cetate. Avem convingerea că arădenii prețuiesc Lunca Mureșului și pot contribui la păstrarea ei prin evitarea aruncării deșeurilor în locuri neamenajate. Împreună putem reînsănătoși pământul!”, au mai precizat oranizatorii.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.