Universitatea „Aurel Vlaicu” va avea un nou cămin studențesc

Universitatea „Aurel Vlaicu” va avea un nou cămin studențesc

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad va beneficia de un nou și modern cămin studențesc, finanțarea fiind una guvernamentală pe linia Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții, informează PSD Arad.

Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiective de investiții cuprinse în zece subprograme, care vizează construirea, reabilitarea sau modernizarea unor obiective. CNI are în diverse stadii de implementare 10 obiective de investiții în județul Arad (4 în derulare și 6 in achiziție), cu o valoare de peste 57 de milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă al PSD Arad.

„Astfel, se împlinește un deziderat al parlamentarilor PSD de Arad, care au depus eforturi constante pentru materializarea noului cămin studențesc, prin întâlniri și discuții succesive cu factorii decidenți la nivel central. Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, alături de senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD și deputații Florin Tripa și Adrian Todor, precizează că în prezent sunt finalizate contractele de proiectare si execuție, valoarea investiției fiind de 14 milioane lei. Căminul va avea patru etaje și mansardă și o capacitate de 110 locuri în camere cu baie, sistem de aer condiționat, totul conform standardelor. De asemenea sunt prevăzute săli de mese cu chicinetă, săli de lectură, spălătorie și uscătorie. Durata de finalizare a lucrărilor este de 14 luni. Parlamentarii PSD de Arad consideră drept o prioritate impunerea Aradului pe harta sistemului universitar românesc și consolidarea armonioasă a mediului academic arădean”, se mai arată în comunicat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.