Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, locul doi în competențe digitale

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, locul doi în competențe digitale

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a organizat 26 sesiuni de examinare în anul 2020.

Preocupată în a-şi extinde aria de interes în rândul comunităţii arădene, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” se află într-o perpetuă mişcare, venind în faţa arădenilor şi nu numai cu alternative de dezvoltare personală sau profesională. Astfel s-a născut şi ideea aderării la Reţeaua de Centre de Testare Acreditate ECDL, iar rezultatele nu au trecut neobervate.

Astfel, Centrul de Testare UVVG a fost recompensat cu locul doi la nivel regional pentru activitatea depusă în anul 2020, ECDL România transmițând felicitări Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad pentru activitatea susținută și colaborarea eficientă.

Pentru cei mai puțin avizați, să spunem că ECDL este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 de ţări și numără până în prezent peste 15 milioane de persoane înregistrate în program. Permisul ECDL oferă deţinătorului său o bază standard de cunoştinţe IT necesară în noua societate informaţională ce se află în continuă dezvoltare. Cu ajutorul acestuia vă puteţi creşte gradul de mobilitate profesională şi puteţi utiliza calculatorul în mod eficient şi productiv indiferent de vârstă, profesie sau domeniu de activitate. Permisul ECDL este valabil pe o perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.

Cui se adresează ECDL? Permisul european de conducere a computerului a fost creat astfel încât să îi ajute pe deţinătorii acestui certificat atât în carieră, la şcoală, cât şi în viaţa de zi cu zi. El reprezintă o recomandare în faţa unui posibil angajator, dovedind că are o calificare recunoscută, relevantă şi garantată.

„Activitatea ECDL a Centrului nostru de Testare Acreditat s-a evidenţiat prin rezultate semnificative: 26 de sesiunii de examinare, în urma cărora peste 50 de candidați au obținut Certificarea Internațională ECDL. Diploma primită confirmă implicarea și rezultatele din anul 2020, la nivel regional, locul II fiind unul onorant, care ne obligă să ținem ridicată ștacheta performanței” – spune prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.