Urmează zile cu disconfort termic ridicat și nopți tropicale

Urmează zile cu disconfort termic ridicat și nopți tropicale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene de caniculă, unul valabil astăzi, 25 august, iar celălat pentru zilele de 26 și 27 august.

Așadar, potrivit ANM, vineri, 25 august, în vestul, sudul și sud-estul teritoriului valul de căldură se va menține. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

ANM a emis o atenționare meteorologică de cod galben și pentru zilele de 26 și 27 august, fenomenele vizate fiind val de căldură în extindere și intensificare și disconfort termic ridicat

În perioada menționată mai sus, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități îndeosebi în zonele de câmpie și podiș. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Reprezentanții ANM menționează că valul de căldură se va menține în majoritatea zonelor țării și în zilele următoare.

Foto deschidere: Arhivă, caracter ilustrativ

Sursă foto text: ANM

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.