USR acuză PNL că a votat alături de PSD pentru DISTRUGEREA ariilor naturale protejate

USR acuză PNL că a votat alături de PSD pentru DISTRUGEREA ariilor naturale protejate

USR Arad afirmă într-un comunicat de presă că 12 senatori ai PNL, între care și parlamentarul arădean Ioan Cristina, au votat alături de majoritatea PSD-ALDE un proiect de lege care permite extinderea lucrărilor de utilitate publică și realizarea unor lucrări noi în arii naturale strict protejate.

Proiectul de lege 52/2018 a fost inițiat de mai mulți parlamentari PSD, ALDE și UDMR și prevede dreptul de ocupare temporară și de trecere pentru utilități publice asupra terenurilor din fond forestier, inclusiv zone strict protejate. Potrivit USR, se creează astfel premise pentru distrugerea unor suprafețe din cele 24.000 de ha de păduri incluse în patrimoniul UNESCO: „Scoaterea definitivă și ocuparea temporară a terenurilor (…) este permisă inclusiv pentru suprafețe cuprinse în zona de protecție strictă, zona de protecție integrală și zona de conservare durabilă a ariilor naturale protejate, precum și pentru suprafețele incluse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasi-virgine din România”.

„Deși USR a votat împotriva acestui proiect, el a trecut în Senat cu sprijinul partidelor clasice: PSD, PNL și restul. Poziția noastră este că există deja proceduri de avizare și de derogare de la regimul de protecție, fix pentru cazuri punctuale precum cele prezentate ca argumente în comisie. Cu toate acestea, PSD-ALDE-PNL-UDMR înțeleg să încalce directivele și procedurile europene, certificând prin lege ca interesul economic să fie prioritar în fața celui privind protecția naturii. Astfel, distrugerea naturii, a ariilor protejate și a pădurilor virgine se va face fără compensații financiare. În plus, caracterul «temporar» al acestor distrugeri, definit ca reprezentând toată durata de utilizare a investiției, adică zeci sau sute de ani, devine practic permanență”, a declarat Vlad Botoș, președinte USR Arad.

  1. Nu este prima data cand se intampla asta , ei au mai votat si pt. pensii speciale alaturi de psd . La multi dintre ei le e dor de fostul usl .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.