USR Arad acuză CLM că ar permite, în mod ilegal, construirea a două blocuri turn la Polivalentă

USR Arad acuză CLM că ar permite, în mod ilegal, construirea a două blocuri turn la Polivalentă

USR Arad acuză Consiliul Local al Municipiului Arad că ar permite, în mod ilegal, construirea a două blocuri turn în zona Polivalentă.

„Este în interesul arădenilor distrugerea zonei Polivalentă? Azi, PSD și PNL au votat în Consiliul Local Arad „pentru” construcția de blocuri înalte de 50 m, ignorând dorința cetățenilor din zonă. USR a votat împotrivă.

În efortul de a promova dezvoltarea durabilă și de a respecta interesele reale ale cetățenilor, un grup de cetățeni din zona Polivalentă, susținuți de USR Arad, solicită reconsiderarea Hotărârii prin care Consiliul Local al Municipiului Arad permite în mod ilegal construirea a două turnuri de 50 de metri în zona Polivalentă.

Această hotărâre a Consiliului Local, adoptată la data de 16 Ianuarie 2024, a aprobat Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.), Regulamentul Local de Urbanism (R.L.U.), și Planul de acțiune aferent obiectivului de investiții pentru Construcția complexului multifuncțional în intravilanul Municipiului Arad. Dezvoltatorii implicați în proiect sunt PAȘCA FLORIN-LUCIAN și PAȘCA MIHAI, cu S.C. LINIA S.R.L. ca proiectant general.

Considerăm că motivele principale pentru care această hotărâre nu este legală sunt:

Lipsa unei Motivații a Interesului Public: Hotărârea a fost luată fără o justificare adecvată a beneficiilor aduse comunității. În plus, consultarea publicului a fost neglijată, iar termenele legale nu au fost respectate.

Nelegalitatea în Emiterea PUZ-ului: PUZ-ul emis este considerat nelegal deoarece reglementează strict o singură parcelă, nu întreaga zonă afectată. De asemenea, acesta încalcă prevederile locale și naționale referitoare la coeficientul de utilizare a terenului, procentul de spații verzi și alte aspecte.

Nerespectarea Prevederilor Legale: PUZ-ul încalcă o serie de prevederi legale, inclusiv cele privind retragerea față de aliniamentul opus și prevederile referitoare la spațiile verzi și numărul estimat de locuitori.

Rezidenții care contestă această hotărâre invocă normele legale și cer revocarea ei în totalitate pentru a proteja interesele comunității și pentru a asigura o dezvoltare urbanistică durabilă și conformă cu reglementările legale.

USR Arad a urmat și urmează în continuare etapele legale prin care interesele arădenilor vor fi apărate și protejate. Primul pas a fost plângerea prealabilă care a ajuns astăzi pe masa consilierilor locali.

În pofida faptului că PNL și PSD protejează alte interese decât cele ale arădenilor, vom merge înainte pe calea legală pentru a opri mutilarea urbanistică a zonei Polivalentă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Organizația Municipală a USR Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.