USR Arad: Angajați din instituțiile publice, operatori economici, elevi și sportivi, AMENINȚAȚI și OBLIGAȚI să ia parte la mitingul PSD!

USR Arad: Angajați din instituțiile publice, operatori economici, elevi și sportivi, AMENINȚAȚI și OBLIGAȚI să ia parte la mitingul PSD!

USR Arad îi îndeamnă pe toți cei care vor participa la mitingul de sâmbătă de la București, în cazul în care au fost amenințați, șantajați sau obligați în orice fel să participe la miting, să raporteze organelor de cercetare penală aceste abuzuri.

Cei de la USR atrag atenția că sute de denunțuri au expus recent practicile abuzive ale partidului de guvernământ, ai cărui reprezentanți din teritoriu au exercitat presiuni asupra angajaților din instituțiile publice, operatori economici care au contracte cu statul, inclusiv elevi și membri ai cluburilor sportive pentru a se alătura celor deplasați spre mitingul PSD. Practic, toate aceste fapte sunt infracțiuni prevăzute de Codul Penal și se sancționează ca atare de către instanțele de judecată. USR oferă asistență juridică celor care au fost puși în această situație.

„Menționăm, în special pentru funcționarii publici, să nu cedeze la aceste ilegalități, sunt protejați de lege prin statutul pe care îl au și nu pot fi dați afară sau sancționați fără a se urma pașii procedurali prevăzuți de lege. Mai mult, îi susținem din toate punctele de vedere pe cei care raportează abuzurile și le oferim gratuit suport juridic. Știm că majoritatea celor care sunt duși cu forța la miting sunt de bună credință și nu se vor lăsa călcați in picioare de politruci”, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.