USR Arad cere DEMISIA lui Gheorghe Falcă! Ce s-a întâmplat cu semnăturile arădenilor pentru Campania #FărăPenali

USR Arad cere DEMISIA lui Gheorghe Falcă! Ce s-a întâmplat cu semnăturile arădenilor pentru Campania #FărăPenali

USR Arad, în numele celor 21 de mii de arădeni care au semnat pentru proiectul #FărăPenali și ale căror semnături sunt blocate de Primăria Arad, cere demisia primarului Gheorghe Falcă.

În aceste momente, când sunt depuse la Parlament semnăturile celor un milion de susținători ai proiectului „Fără penali în funcții publice”, semnăturile arădenilor sunt reținute de primăria Arad. Județul nostru a ieșit astfel din grupul celor care au făcut pragul legal de 20 de mii de semnături, deși 30 de mii de arădeni și-au afirmat susținerea pentru o politică fără penali, spun cei de la USR Arad.

În timp ce toate celelalte primării din județul Arad unde au fost depuse dosarele pentru atestare s-au conformat, atestând în proporție de 95% semnăturile verificate, iar acestea au fost depuse deja la Parlament, niciuna dintre semnăturile din municipiul Arad nu au ajuns la împuterniciții comitetului de inițiativă, pentru a fi duse la București.

Pe lângă cele 30 de mii de semnături, acest proiect înseamnă munca a zeci de voluntari care de-a lungul a aproape jumătate de an au stat sute de ore în soare și uneori în ploaie. Înseamnă implicarea a sute de cetățeni care au strâns semnături și le-au adus. Au semnat persoane de la 18 la 90 de ani și mai mult, au venit cetățeni aflați în scaunul pentru persoane cu dizabilități, au venit arădeni din diaspora, obligați să stea departe de familii, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

„Toată această mobilizare a cetățenilor a fost ignorată de administrația municipiului Arad, parte din vechea clasă politică, pentru care proiectul fără penali este un pericol, așa cum susțin toate șicanele pornite atât de la PNL cât și de la PSD, culminând cu demolarea cortului la cererea primarului PNL, ca răspuns la sesizarea unui consilier PSD. Ca să nu mai existe nicio urmă de îndoială, semnăturile au fost reținute la primărie, deși exista un termen legal pentru atestare, termen care a fost depășit de mult. Că este vorba de rea voință sau de incapacitate organizatorică, ambele sunt motive suficient de puternice pentru ca primarul să își prezinte demisia. Administrația actuală trebuie să plece, orașul Arad, la fel ca întreaga Românie, are nevoie de #OameniNoi în politică. Avem nevoie de oameni preocupați de comunitate, care să facă administrație înainte de politică, oameni care au demonstrat că sunt buni profesioniști, care au o carieră în spate, atrag atenția cei de la USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.