USR Arad cere Primăriei TRANSPARENȚĂ: Nu am primit datele referitoare la modul în care s-au cheltuit banii alocați drumurilor

USR Arad cere Primăriei TRANSPARENȚĂ: Nu am primit datele referitoare la modul în care s-au cheltuit banii alocați drumurilor

Cei de la USR Arad spun că nici la a treia încercare nu a reușit/dorit Primăria Arad să le transmită copiile proceselor verbale de recepție pentru lucrările de infrastructură rutieră finanțate de municipiul Arad în 2018.

De asemenea, ei spun că nu au primit datele referitoare la modul în care s-au cheltuit banii alocați pentru reparațiile curente ale drumurilor.

„Încă de la începutul anului trecut am solicitat administrației locale a municipiului, în baza legii 544 privind accesul la informațiile de interes public, date privind recepțiile lucrărilor efectuate la infrastructura rutieră a orașului. Abia la a treia cerere am primit datele aferente anului 2017, cu promisiunea (rămasă neonorată) că le vom primi și pe cele pentru 2018”, susțin cei de la USR Arad.

O administrație transparentă este cea care nu are nimic de ascuns cetățenilor, ale cărei cheltuieli și contracte sunt puse la dispoziția cetățenilor. Numai așa vom putea să ne asigurăm că ea a acționat onest, în interesul acestora. Pentru USR, transparența este o condiție esențială a bunei guvernări deoarece responsabilizează factorii de decizie în fața alegătorilor, cei care i-au mandatat să conducă, să cheltuie resursele pe care fiecare dintre noi le punem la dispoziția statului prin taxe și impozite. Deocamdată, este evident că administrația locală nu este interesată să aibă o relație deschisă cu arădenii, încălcând chiar legea, prin ignorarea cererilor pe care noi le-am transmis. Vom elabora și vom propune în curând un proiect de transparentizare a administrației publice locale, pe care USR Arad se angajează să îl pună în practică atunci când vom primi mandat să administrăm orașul, declară Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.