USR Arad solicită auditarea Consiliului Județean, a Primăriei Arad și companiilor din subordine

USR Arad solicită auditarea Consiliului Județean, a Primăriei Arad și companiilor din subordine

Conform unui comunicat de presă din partea celor de la USR, după trei ani în care partidul a cerut transparentizarea instituțiilor statului la toate nivelurile, schimbarea mentalităților în instituțiile publice, audituri și oprirea angajărilor pe pile și relații, Klaus Iohannis a recunoscut importanța și valoarea unor astfel de măsuri.

,,Din câte am văzut și noi, impreună cu toți cei care au urmărit aceste momente ale Consiliului, reprezentanții PNL, președinți de consilii județene, primari, parlamentari, europarlamentari, consilierii locali și județeni au aprobat prin aplauze aceste principii și cerințe. Ca urmare, ne vedem într-un moment în care putem pune bazele unei schimbări majore a sistemului și solicităm atât conducerii Consiliului Județean, cât și conducerii primăriei Aradului să realizeze în cel mai scurt timp posibil auditul tuturor serviciilor din cadrul instituțiilor și publicarea rezultatelor acestor controale. Este deosebit de important pentru buna administrare a unui județ, municipiu, oraș sau comună să aibă un aparat instituțional echilibrat și foarte bine pregătit’’, a declarat Vlad Botoş, preşedintele USR Arad.

În comunicat mai este menționat că performanța este principiul de bază care ar trebui respectat de orice administrație publică dacă se ține cont de faptul că de această performață depinde modul de viață și siguranța unui oraș întreg.

,,Noi vedem ca o datorie solicitarea de audituri financiare, dar și audituri privind performața managerială a societăților descentralizate de a căror activitate depinde bunăstarea arădenilor. Solicităm efectuarea de audituri și publicarea rezultatelor la CET, Compania de Apă, ADI Deșeuri, Poliția Locală și Compania de Transport Public”, conchide Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.