UTA, încotro? Vântul schimbării bate la ceas aniversar

UTA, încotro? Vântul schimbării bate la ceas aniversar

UTA sărbătorește 77 de ani în 18 aprilie, într-o perioadă în care nu trece prin cele mai bune momente ale sale de la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Echipa nu joacă nimic, „șocul” suferit de plecare antrenorului Laszlo Balint și aducerea pe bancă a lui Ionuț Badea dovedindu-se un simplu foc de paie care s-a consumat repede. Mai mult decât atât, dacă pe vremea fostului antrenor echipa juca un fotbal apreciat de majoritatea cunoscătorilor fenomenului (numai ghinionul (cu carul!) a privat-o de obținerea unor victorii ce ar fi putut-o duce în play-off), acum utiștii dau impresia unei echipe fără nici un orizont, fotbaliștilor lipsindu-le inclusiv răutatea (în sens pozitiv) din era Balint.

În aceste condiții, în birouri, departe de lumea dezlănțuită, se caută soluții pentru ca măcar din sezonul viitor UTA să redevină un club cu greutate, cu pretenții reale, în campionatul românesc. Iar imaginea surprinsă ieri, pe stadionul din Sfântu Gheorghe, cu fostul antrenor Laszlo Balint, Simion Apreutese, patronul societății International Alexander Holding (fost sponsor al UTA-ei), și Ilie Dumitrescu vine să confirme faptul că lucrurile se mișcă. Despre (re)implicarea lui Simion Apreutese la UTA se vorbește deja la Arad de o bună bucată de timp, numai că, de această dată, acesta ar putea-o face din postura de factor decizional în cadrul clubului, alături de alți oameni de afaceri care susțin financiar echipa fanion a Aradului. Ilie Dumitrescu, care deseori a vorbit laudativ despre UTA și despre Laszlo Balint, ar putea ocupa, de asemenea, o funcție importantă în club. Și Balint s-ar putea întoarce, lucru care ar explica prezența sa la două meciuri consecutive ale „Bătrânei Doamne”. De altfel, acesta a și recunoscut că nu și-a terminat treaba la Arad…

Desigur că ar mai fi multe de spus, dar ne oprim aici, cu speranța că toți cei implicați în schimbarea care se anunță la UTA sunt mânați de cele mai bune intenții. Vom vedea!

Foto: Captură DigiSport1

  1. Doamne ajuta! Haide UTA!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.