UVVG Arad oferă specializarea Asistență Medicală Generală, în cadrul Facultății de Medicină

UVVG Arad oferă specializarea Asistență Medicală Generală, în cadrul Facultății de Medicină

UVVG Arad oferă specializarea Asistență Medicală Generală, în cadrul Facultății de Medicină.

Cu toții am auzit, măcar o dată în viață, de Florence Nightingale, cunoscută ca prima infirmieră modernă, precursoarea serviciului sanitar. Ea este cea care a spus : „îngrijirea pacientului este o artă, necesită pregătire și devotament, așa cum necesită și munca unui pictor sau a unu sculptor. Care este diferența dintre pânza fără viață a pictorului ori marmura fără suflare a sculptorului și corpul uman, un adevărat templu al spiritului divin? Așadar, îngrijirea pacientului este o artă, poate cea mai rafinată.”

La U.V.V.G. Arad, în cadrul Facultății de Medicină, am creat programul de studiu Asistență Medicală Generală (ASM), unde asigurăm o calificare profesională care facilitează protejarea sănătății, iar în baza competențelor dobândite, asistenții vor putea oferi independent indicații și sprijin persoanelor care necesită îngrijiri.

Pregătirea teoretică și practică din cadrul programului are în vedere definirea rolului pe care asistentul medical generalist îl are ca promotor al stării de sănătate a populaţiei, prin înţelegerea influenţelor pe care modul de viaţă îl are asupra necesităţilor de îngrijire, precum și deprinderea respectului faţă de pacient prin adoptarea unor standarde corespunzătoare din punct de vedere cultural, etic şi profesional.

Până în data de 28 iulie 2023, ora 17,00, candidații se pot înscrie pentru examen pe platforma online, iar examenele de admitere vor avea loc conform programului din linkul de mai jos.

https://www.uvvg.ro/docs/Admitere/2023-2024/regulament_admitere_medicina.pdf

            Centrul de informare și înscriere al U.V.V.G. din Arad, Bd. Revoluției nr. 94, este deschis în fiecare zi de sâmbătă, între orele 09,00 – 13,00.

Tematica și bibliografia pentru examen se regăsesc pe linkul de mai jos.

https://www.uvvg.ro/docs/Admitere/2023-2024/tematica_admitere_medicina.pdf

            Mai multe despre Facultatea de Medicină – ASM puteți afla cu un click pe linkurile de mai jos.

https://www.uvvg.ro/asistenta-medicala-generala/
https://www.uvvg.ro/admitere/

Motto – ul ASM : „Fii tu asistenta pe care ți-ai dori să o ai dacă ai fi pacient!”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.