VACCINARE cu DISCRIMINARE sau cum unii sunt mai „egali” decât alții. România în EPOCA SEGREGAȚIEI SANITARE

VACCINARE cu DISCRIMINARE sau cum unii sunt mai „egali” decât alții. România în EPOCA SEGREGAȚIEI SANITARE

Anunțul făcut de Raed Araft, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, legat de participarea la evenimentele sportive sau culturale, deschide calea periculoasă a discriminării persoanelor nevaccinate, dar care au trecut prin infecția cu noul coronavirus și s-au vindecat, alegând, ulterior, să nu se mai vaccineze pentru că au anticorpi și memorie celulară rezultate în urma bolii.

Deși Raed Arafat a afirmat că, în ceea ce privește participarea la evenimentele sportive, culturale sau accesul la restaurante, nu poate fi vorba despre așa ceva, discriminarea este evidentă.

Să vedem, mai întâi, ce a declarat Raed Arafat: „Când creşti capacitatea, trebuie să se asiguri, la acest moment, cel puţin, să fim siguri că persoanele care sunt acolo nu reprezintă risc unul pentru celălalt şi atunci se cere acest test de vaccinare sau test PCR, aşa că noi nu împărţim populaţia în vaccinată sau nevaccinată, vaccinată sau testată sau populaţie care a avut boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puţin de 15 zile. Nu vrei să te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativă, deci nu putem spune că noi forţăm populaţia să vină doar vaccinată”. Curat-murdar!

Și continuarea: „Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore. Asta era propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În timpul şedinţei de guvern s-a mai adăugat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, şi testul antigen, nu mai vechi de 24 de ore, cu condiţia prezentării unui rezultat certificat, adică testul antigen efectuat de cineva autorizat care să emită un certificat de rezultat negativ. Bineînţeles, aici, condiţiile se stabilesc prin ordin comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii”.

Cu alte cuvinte, doar cei care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile vor fi scutiți de discriminare. Cei care au avut boala în urmă cu 91 de zile sau mai mult sunt, evident, discriminați și trimiși să-și facă teste PCR sau antigen (pentru care vor scoate bani din propriile buzunare!) dacă vor să mănânce la restaurant. Cum le explică asta Raed Arafat unui Andrei Ando sau Silviu Turc, de exemplu, care au donat plasmă pentru salvarea vieții bolnavilor de Covid-19 și la aproape un an de la momentul trecerii prin boală? De ce îi trimite să-și facă test dacă vor să mănânce la restaurant sau să meargă la meci la UTA? Păi, în cazul ăsta să-și facă test și cei care s-au vaccinat în urmă cu mai mult de 90 de zile. Atunci, da, nu ar mai putea să comenteze nimeni. Altfel, e discriminare, e condiționare. E segregație (nu rasială, ci pe bază de vaccinare)!

Foto: gov.ro

  1. din pacate asta se intampla pentru ca lumea a tacut si a inghitit atat timp toate masurile si restrictiile impuse

    Raspunde
    • da, ca ne-au speriat pe toti ca o sa murim daca nu facem cum zic ei si acum ne forteaza sa ne vaccinam, ne santajeaza pe fata nenorocitii 🙁

      Raspunde
  2. Sa faca testarea gratuita ca si vaccinarea si atunci nu va mai fi o problema, nu se va mai simti nimeni discriminat. Atunci ar fi corect. Si eu as mentine testarea PCR inainte de orice eveniment pentru toata lumea pentru ca poti fi transmitator si daca esti vaccinat si daca nu. La asta ar trebui sa se gandeasca mintile luminate nu la discriminari legate de vaccinare. Pentru ca vaccinul nu este obligatoriu intradevar dar fara el esti nimeni in drum ceea ce nu este corect!!

    Raspunde
  3. Asta inseamna ca si fumatorii sunt discriminati.

    Raspunde
  4. haideti sa nu bagatelizam, pe fumatori nu-i pune nimeni sa se vaccineze si dupa aia sa-i lase sa fumeze in birt. aici vorbim despre altceva mult mai grav

    Raspunde
  5. te vaccinezi ca sa nu mori acum. ce va fi peste 5 ani nu stie nimeni. poate mori si atunci de la vaccin dar macar ai mai trait 5 ani. ce alegi?

    Raspunde
  6. Cum sa fie porcaria asta un vaccin cand te poti imbolnavi dupa ce l ‘ai primit. Nu exista asa ceva. Evident ca mesagerii covidieni iti vor da o explicatie si pt anomalia asta…. Sau a-ti mai auzit ca a facut cineva o malarie in forma usoara dupa vaccinul anti malarie ??? Ar fi bine sa ne folosim si creierul un pic….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.