Webinar pentru studenţii medicinişti de la UVVG Arad

Webinar pentru studenţii medicinişti de la UVVG Arad

Cursul online care se va desfășura zilele acestea va avea tematica: „Atrofii osoase ale maxilarului posterior – alternative terapeutice”.

A devenit o tradiţie ca Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad să se implice în organizarea de webinarii, simpozioane şi conferinţe ştiinţifice pe diferite teme, pentru a veni în sprijinul studenţilor şi cadrelor didactice.

Efortul şi implicarea conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad, în special a rectorului Coralia Cotoraci, arată deschiderea universităţii arădene spre internaţionalizare, dezvoltare, inovaţie şi cercetare, dovadă numele importante din mediul academic şi nu numai care răspund acestor iniţiative.

Chiar în aceste zile, în Centrul de Conferințe din incinta Campusului „Vasile Goldiș”, conducerea universităţii a primit vizita unei delegații din Italia, reprezentată de dr. Galasso Gennaro, directorul Centrului pentru Informare, Documentare și Orientare al UVVG din Cassino, Italia, precum și prof. univ. dr. Gabriele Edoardo Pecora – specialist internațional în chirurghie microscopică. Cel din urmă a primit, recent, titlul de Visiting Profesor al universității şi a purtat discuţii cu preşedintele Senatului UVVG, conf. univ. dr. Paul Freiman şi conducerea Facultății de Medicină Dentară, reprezentată de dna decan dr. Ioana Lile şi dna prodecan dr. Diana Marian. A fost o bună ocazie de a se dezbate diferite teme şi a se lega noi propuneri de colaborare pe termen mediu şi lung. A urmat o vizită la Institutul de Ştiinţe ale Vieţii „Aurel Ardelean” din cadrul UVVG, care se mândreşte cu o activitate ştiinţifică orientată spre cercetare, prin contribuţii originale în domeniul biologiei celulare, moleculare, al geobotanicii şi ecologiei restaurative.

„Am auzit multe lucruri frumoase despre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad de la alumni şi sunt onorat de titlul de Visiting Profesor UVVG. Sunt deosebit de încântat de structura şi infrastructura materială, dar şi de cea umană întâlnită aici. Aveţi o echipă tânără, dinamică, cu un lidership motivat, cu care îmi doresc să colaborez şi pe viitor”, a spus prof. univ. dr. Gabriele Edoardo Pecora.

Cunoscut pe plan internaţional, atât la nivel academic cât şi la nivel medical, prof. univ. dr. Gabriele Edoardo Pecora, directorul departamentului Microchirurgie a Universităţii Pennsylvania, SUA; alături de dr. Ugo Graziani şi dr. Giovanna Paternoster, specialişti în microchirurgie dentară, vor susţine, vineri, 14 mai, un webinar online cu durata de 90 minute, având ca temă: „Atrofii osoase ale maxilarului posterior – alternative terapeutice”.

Astfel, studenţii medicinişti UVVG vor avea şansa de a afla noutăţi despre deficiența diametrelor osoase ale maxilarului posterior şi alternativele la ridicarea planseurilor sinusale, urmând criteriul simplității în executarea fazelor operatorii şi predictibilitatea rezultatelor. Evaluarea diagnosticului, susținută de tehnologii avansate și un plan de tratament adaptat realității clinice și așteptărilor pacientului, sunt elemente decisive pentru alegerile terapeutice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.