Verdict DUR în cazul arădencei însărcinate decedate în drum spre Timişoara: „O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești”

Verdict DUR în cazul arădencei însărcinate decedate în drum spre Timişoara: „O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești”

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara, a catalogat cazul arădencei însărcinate decedate drept unul halucinant.

Potrivit radiotimisoara.ro, managerul Spitalului Județean din Timișoara.Raul Pătrașcu ar fi făcut public pe o rețea de socializare un mesaj în care critică dur modul în care cazul arădencei însărcinate ar fi fost abordat de către medicii din Arad, acesta susținând că „o simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești”.

„O tânără de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase, încă nu știm care, a făcut un stop cardio-respirator în Ambulanță și deci a fost redirecționată către UPU Județean pentru că este cel mai performant din regiune. Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat. De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, este mesajul făcut public de managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.

Citeşte şi:

TRAGIC: O femeie GRAVIDĂ, infectată cu CORONAVIRUS, a MURIT în ambulanță în timp ce era transferată de la Arad la Timișoara

Loading...
  1. Asta-i efectul facultatii si rezidentiatului la misto,al promovarii prostilor,al lipsei exigentei si al gonirii valorilor!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.