NEWS ALERT/ 37 de cazuri noi de CORONAVIRUS, la Arad, PATRU persoane au MURIT

NEWS ALERT/ 37 de cazuri noi de CORONAVIRUS, la Arad, PATRU persoane au MURIT

37 de cazuri noi de infectare cu SARS – CoV – 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la Arad iar patru persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Până astăzi, 31 iulie, în judeţul Arad, au fost confirmate 1.045 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel judeţean, față de ultima raportare, au fost înregistrate 37 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 19 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 327 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 180 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, 143 sunt la domiciliu sau externate iar patru sunt decedate.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi, în timp ce alte 654 au fost reconfirmate pozitiv.

Au fost aplicate 6 sancțiuni

În cadrul activităților desfășurate ieri, 30 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 12 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 264 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 136 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind controlate și un număr de 8 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea unor cazuri de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară sau individuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (avertismente).

„Atragem atenţia tuturor proprietarilor de restaurante, terase ori localuri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii  virusului SARS-CoV-2. Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165”, afirmă reprezentanții Prefecturii Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.