Veste BUNĂ pentru consumatorii casnici de ENERGIE ELECTRICĂ! Ce nu mai trebuie să plătească

Veste BUNĂ pentru consumatorii casnici de ENERGIE ELECTRICĂ! Ce nu mai trebuie să plătească

Furnizorul de energie electrică va fi obligat să citească lunar contorul pentru clienţii casnici, potrivit unei iniţiative legislative din Parlament.

Astfel, se dorește eliminarea sistemului de emitere a unor facturi estimative de către furnizori şi a obligativității plăţii acestora de către clienți.

„Furnizorul trebuie să asigure citirea lunară a contorului pentru consumatorii casnici, să pună la dispoziţia acestora mai multe modalităţi de plată a energiei furnizate şi să permită să opteze pentru oricare dintre acestea”, se arată în iniţiativa legislativă.

„Facturile de electricitate emise de furnizorii din domeniu pentru consumatorii casnici au început să fie împovărătoare comparativ cu bugetul acestora. Prin emiterea unor facturi estimative de către furnizori şi prin obligativitatea plăţii acestora, foarte mulţi consumatori casnici, din care majoritatea pensionari, au devenit creditorii furnizorilor. Mai clar spus, în cazul emiterii facturii estimative, în care indexul evaluat este mai mic decât cel de pe contor, clientul casnic este obligat prin lege să plătească factura, altfel acestuia i se reziliează contractul şi este debranşat de la electricitate”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un deputat ALDE şi un deputat PSD. Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, iar apoi în cea a Camerei Deputaţilor.

Sursa: Agerpres

  1. astia sunt stat in stat. daca pana acum o luna aveam un consum lunar de circa 300 kwh, dintr-o data consumul a sarit la aproape 2000 kwh, asta pentru ca s-a defectat contorul. e foarte greu sa comunici cu ei.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.