Veste bună pentru restaurante, cafenele, teatre și cinematografe. Aradul intră în SCENARIUL VERDE

Veste bună pentru restaurante, cafenele, teatre și cinematografe. Aradul intră în SCENARIUL VERDE

Municipiul Arad intră de sâmbătă în scenariul verde.

Municipiul Arad intră din data de 30 ianuarie în „scenariul verde”, incidența scăzând sub 1,5 cazuri/1000 de locuitori la finalul ultimului interval de 14 zile, instituit conform condițiilor prevăzute din hotărârea de guvern care prelungește starea de alertă. Așadar restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc șamd, pot funcționa la 50% din capacitate, în loc de 30%.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului (CJSU) Arad a adoptat în cadrul ședinței extraordinare de astăzi Hotărârea nr. 12.

Se constată că: față de situația înregistrată la data ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad din 26 ianuarie, în următoarele unități administrativ-teritoriale, la data prezentei hotărâri, a fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori: Sintea Mare; în următoarele unități administrativ-teritoriale, la data prezentei hotărâri, a fost depășită incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori: Moneasa; în următoarele unități administrativ teritoriale, la data prezentei hotărâri, incidența cazurilor s-a menținut între 1,5-3 la 1000 de locuitori: Chișineu-Criș.

De asemenea, se constată că, față de situația înregistrată la data de 15 ianuarie, în următoarele unități administrativ teritoriale, la data prezentei hotărâri, incidența cazurilor/1000 de locuitori a scăzut în intervalul cuprins între 1,5-3 cazuri/1000 de locuitori: Dieci, Livada iar în următoarele unități administrativ teritoriale, incidența cazurilor/1000 de locuitori a scăzut sub pragul de 1,5 cazuri/1000 de locuitori: Arad, Macea, Vărădia de Mureș, Zerind, Zimandu Nou;

HOTĂRÂREA nr. 12 din 29.01.2021  privind măsurile adoptate în cadrul şedinţei extraordinare a CJSU Arad

Art.  1. Începând cu data de 30.01.2021 se înlocuiește Anexa la Hotărârea nr.76/20.11.2020, adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, cu Anexa de la prezenta hotărâre.

Art.  2.  Începând cu data de 30.01.2021 se modifică art. 4 din Hotărârea nr. 76/2020, adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, care va avea următorul cuprins: „Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri, în perioada 30.01.2021-12.02.2021, în toate localitățile situate pe teritoriul administrativ al județului Arad”.

        Art. 3. Celelalte prevederi ale Hotărârii nr. 76/2020, adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, cu modificările și completările ulterioare, rămân nemodificate.

        Art. 4. Prezenta hotărâre se completează cu celelalte acte normative aflate în vigoare.

        Art. 5. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituțiilor și autorităților publice cu responsabilități în această materie, precum și unităților administrativ-teritoriale.

Foto: Arhivă

  1. Care cinematografe? La mall sunt închise, iar cele ale Primariei sunt centre covid, care centre încă nu funcționează și nici nu se știe când vor deveni operative. Trist

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.