Veste bună pentru ROMÂNII DIN DIASPORA: Cum își vor putea plăti TAXELE ÎN ȚARĂ

Veste bună pentru ROMÂNII DIN DIASPORA: Cum își vor putea plăti TAXELE ÎN ȚARĂ

Veste bună pentru românii din Diaspora! Aceștia scapă de o mare bătaie de cap legată de modalitatea de plată a taxelor și impozitelor în țară.

Dacă în prezent românii plecați la muncă în străinătate sunt nevoiți să vină în țară pentru a-și plăti dările, sau apelează la cunoscuți ori familie pentru a-i ajuta, în curând, aceștia își vor putea achita obligațiile față de statul român cu carduri emise de bănci din afara României.

Ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan a promis, luni, că în cel mult o lună, românii care muncesc în afara ţării vor putea achita aceste obligaţii cu carduri de la bănci străine.

Oficialul a precizat că această facilitate a fost cerută cu subiect şi predicat de către românii din diaspora.

„Înainte să fiu ministru, în cadrul unor întâlniri cu românii din diaspora, aceştia au cerut ca plata taxelor şi impozitelor să fie posibilă şi cu carduri emise de bănci din afară României”, a precizat Bostan.

El a adăugat că lipsa acestei facilităţi a condus la situaţii „mari consumatoare de timp şi bani”.

„Cum se desfăşoară lucrurile în prezent? Românii plecaţi la muncă trimit banii printr-un serviciu specializat, părinţii ridică banii şi plătesc un comision, apoi se deplasează la sediul primăriei, deci altă cheltuială de bani, şi acolo achită taxele şi impozitele locale. Vrem să eliminăm povestea asta în termen de cel mult o lună”, a dat asigurări ministrul Comunicațiilor.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.