VEȘTI BUNE pentru arădeni! Ce se va realiza în orașul nostru

VEȘTI BUNE pentru arădeni! Ce se va realiza în orașul nostru

USR Arad informează că a propus încă din 2017 alocarea unei sume din bugetul local pentru proiecte venite de la cetățeni.

În urma derulării procesului de selecție, proiectul pentru amenajarea unui Skate Park, inițiat de Daniela Săbău (USR), a primit cel mai mare număr de voturi.

Începând cu anul 2019, bugetul local al municipiului pune la dispoziția arădenilor o sumă care va fi folosită pentru implementare unor proiecte inițiate de către locuitori. După parcurgerea etapelor, care au inclus depunerea proiectelor, un test de conformitate la criteriile impuse de finanțator, iar apoi votul publicului, proiectul pentru amenajarea unui Skate Park a fost favoritul arădenilor.

Aradul are nevoie de inițiative cât mai diverse din partea cetățenilor. Inerția actualei administrații trebuie spartă, iar soluția poate veni tocmai dinspre cei care contribuie cu sume la buget. Bugetarea participativă, așa cum a fost implementată în municipiul Arad, are nevoie de îmbunătățiri substanțiale. Se impune o publicitate mult mai bună, o diversificare a domeniilor în care pot fi depuse proiecte, inclusiv crearea unei categorii open. Pentru viitor, USR va susține transparentizarea acestui proces, o implicare mai largă a cetățenilor. Selecția trebuie să  aibă la bază dezbaterea publică a proiectelor, precum și o analiză a ceea ce s-a realizat anterior”, declară Daniela Săbău, USR Arad.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.