VEȘTI BUNE! Se dau BANI de la Stat: Cine sunt beneficiarii

VEȘTI BUNE! Se dau BANI de la Stat: Cine sunt beneficiarii

Guvernul a aprobat, în timpul zilei de ieri, la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Ordonanța de Urgență pentru acordarea unor ajutoare financiare destinate micilor sportivi.

Astfel, copiii care se vor legitima la cluburile sportive, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă, recunoscute de Ministerul Tineretului și Sportului, vor primi un ajutor financiar sub formă de vouchere, în cuantum de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive.

În timpul unui briefing de presă, inițiatorul acestui proiect, Ionuț Stroe, a declarat următoarele:

Într-adevăr, astăzi, Guvernul a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea unui sprijin financiar sub forma de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o măsură, o intervenție urgentă a Guvernului, în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii în țară să practice sport în regim controlat, sigur, într-un regim organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor și entităților sportive din România, în primul și în primul rând, pentru a forma o viitoare generație de sportive. Și spunem lucrul acesta pentru că, din păcate, cifra lor în acest moment, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat și organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc, și anume, o comparație, de exemplu, cu numărul seniorilor este defavorabilă. Deci, avem mai puțin copii, care, practic, ar trebui să asigure o nevoie mult mai mare sportului românesc mâine”.

Proiectul a fost aprobat de Guvern și urmează să fie semnat de către președintele țării.

Importanța acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă, în primul rând, în creșterea bazei de selecție pentru viitorul sport de performanță. Cu cât avem mai mulți copii înregimentați în entități sportive, cu atât viitorul sportului românesc poate fi asigurat”, concluzionează Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.