VEȘTI PROASTE pentru tineri! Nu vor mai putea cumpăra acest PRODUS, iar comercianții riscă AMENZI USTURĂTOARE

VEȘTI PROASTE pentru tineri! Nu vor mai putea cumpăra acest PRODUS, iar comercianții riscă AMENZI USTURĂTOARE

Unul din cele mai vândute produse din lume va fi interzis pentru adolescenți.

Este vorba despre băuturile energizante, extrem de populare printre tineri, care le consumă când au mult de învățat sau în cluburi.

Potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Sănătății, comercianții riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 25.000 de lei dacă vând băuturi energizante tinerilor sub 18 ani.

„Se interzice vânzarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, se interzice comercializarea băuturilor energizante prin automate, se interzice comercializarea băuturilor energizante în unităţi sanitare, în incinta şi la o distanţă mai mică de 50 metri faţă de orice punct de acces în unităţi de învăţământ, cu excepţia unităţilor de învăţământ superior. Distanţa se va măsura pe lungimea drumului public”, se prevede în inițiativa legislativă.

Efectele negative ale acestor băuturi sunt hiperactivitatea, palpitațiile, etc., iar în cazul consumului excesiv acestea pot fi grave. Din acest motiv Ministerul Sănătății a dorit să limiteze consumul acestora de către copii și tineri sub 18 ani.

Proiectul va intra în vigoare după ce va fi aprobat de Guvern și la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.