VIDEO INTEGRAL/ Klaus Iohannis a depus jurământul în faţa Parlamentului: „Voi fi preşedintele tuturor românilor”

VIDEO INTEGRAL/ Klaus Iohannis a depus jurământul în faţa Parlamentului: „Voi fi preşedintele tuturor românilor”

Klaus Iohannis a depus, duminică, jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, în şedinţa solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului. „Voi fi preşedintele tuturor românilor”, a precizat, cu această ocazie, Klaus Iohannis.
Ulterior, la Palatul Cotroceni, a avut loc ceremonia de predare-primire a funcţiei între Traian Băsescu şi Klaus Iohannis.
„Stau aici în faţa dumneavoastră conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt onorat de încrederea cetăţenilor şi îi asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor”, a spus Klaus Iohannis în discursul său.
„Mulţumesc tuturor concetăţenilor pentru că aţi arătat lumii întregi adevărata faţă a României. Aţi făcut să triumfe democraţia. Se vorbeşte despre aşteptări, despre speranţe, despre semnalul dat de votul din 16 noiembrie. O îndoială din trecut pare a-şi face loc. Dacă aşteptările mari duc la dezamăgiri? Le spun românilor aşteptările mari pot duce la realizări mari.
România lucrului bine făcut este angajamentul luat şi cu care pornesc pe acest drum. O Românie în care stabilitatea, calmul devin reperele normalităţii. România nu are voie să rămână ţara proiectelor mereu începute şi niciodată terminate.
Vreau ca la final de mandat oamenii să vadă că am făcut legi durabile, instituţii solide. Trebuie să ne apucăm de treabă. Lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte. La fiecare etapă vom avea de înfruntat capcane.
Mă bucur să constat că există deschiderea pentru a începe discuţiile pentru revizurea Constituţiei.
Înţeleg raţiunile politice, dar vă rog, pe cei din partide, că nu mai putem lua decizii conjuncturale. Sper că avem cu toţii înţelepciunea să nu repetăm greşelile din trecut.
E momentul să ne raportăm altfel şi la marile sisteme publice. Cum dezvolăm un sistem de educaţie performant, cum facem ca România să plătească pensii decente pe termen lung. va trebuie să ne aşezăm la masa dialogului şi să construim.
Doresc să aprofundăm parteneriatul strategic cu SUA. Ca membru NATO, nu putem fi doar beneficiarii unui sistem de securitate. Trebuie să fim şi furnizori de securitate.
Îmi propun ca în primele şase luni să prezint strategia de apărare a României. Îmi doresc o voce mai puternică a României în concertul european.
Cred că salutăm cu toţii ezultatele alegerilor din Moldova. Acest rezultat ne obligă să fim sprijinul cel mai important al fraţilor de peste Prut.
Cu toţii ne dorim o transformare profundă a României în ansamblul său, Schimbările de legislaţie sunt doar un pas. Trebuie schimbate şi mentalităţi. Vreau o Românie în care nu e timp de spectacol.
Îmi doresc o naţiune puternică. Îmi pun întreaga putere şi pricepere la îndemnâna poporului român”, a precizat Iohannis.

Video: B1 TV (youtube)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.