VIDEO: Mesaj anti-război la principala televiziune din Rusia! Jurnalista care l-a transmis a fost reținută

VIDEO: Mesaj anti-război la principala televiziune din Rusia! Jurnalista care l-a transmis a fost reținută

Marina Ovsianikova, editor de știri la Canalul 1 al Televiziunii Ruse, a intrat în platou în timpul știrilor și agitat un carton pe care scria „Opriți războiul! Nu crede propaganda! Te mint aici!”.

Mesajul a fost vizibil pe ecran aproximativ cinci secunde, după care producătorii au trecut la un material înregistrat.

Mesajul curajos al jurnalistei a fost preluat de Ziarul Novaia Gazeta, una dintre puținele publicații ruse care încearcă, în pofida cenzurii inumane impuse de regimul lui Vladimir Putin, să transmită și poziția celor care se opun intervenției în Ucraina.

Marina Ovsianikova, care a fost reținută de autoritățile de la Moscova, și-a explicat gestul: „Ce se petrece acum în Ucraina e o crimă, iar Rusia e stat agresor. Cel care face asta este un singur om, Vladimir Putin. Tatăl meu e ucrainean, mama mea e rusoaică. Iar ei niciodată nu au fost dușmani. Acest colier de la gâtul meu este un simbol că Rusia trebuie să oprească imediat războiul fratricid. Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Pervîi Kanal (Canalul 1). Și mi-e rușine că am făcut asta, că am făcut propagandă, că am zombificat poporul rus. Am tăcut în 2014, când a început. Am tăcut la mitinguri, când se făceau pentru Crimeea, când organiza Navalnîi, noi pur și simplu am privit în tăcere acest regim anti-om. Încă 10 generații de-ale noastre de acum înainte nu vor spăla această rușine, acest război fratricid”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.