VIDEO/ Număr RECORD de răniți în urma căderii unui METEORIT PE PĂMÂNT

VIDEO/ Număr RECORD de răniți în urma căderii unui METEORIT PE PĂMÂNT

Meteoriții, acele obiecte de proveniență extraterestră ajunse pe suprafața Pământului ca urmare a arderii incomplete în atmosferă a meteoroizilor, au provocat în anul 2013 un număr record de oameni răniți.

Meteoritul de la Celiabinsk, un corp ceresc cu un diametru de 17 metri și o greutate de peste 10.000 de tone la intrarea în atmosferă, a explodat, în 15 februarie 2013, deasupra Munților Ural.

Atunci a fost înregistrat cel mai mare număr de oameni răniți în urma căderii unui meteorit pe Pământ: peste 1.200. Acest lucru este considerat de către experţi un record.

Cele peste 1.200 de persoane, dintre care peste 80 de copii, au fost rănite de cioburile de geamuri sparte sau de obiecte deplasate de unda de șoc. Pe parcursul căderii, după intrarea în atmosferă cu o viteză de 18-20 km/s, meteoritul a început să se dezintegreze datorită supraîncălzirii și topirii, și să se rupă în bucăți incandescente începând cu o altitudine de aproximativ 50 — 30 km, care s-au prăbușit cu o viteză aproximativă de 35.000 km/oră (de zece ori mai repede decât un glonte).

Daunele principale, în urma căderii, s-au produs în Celiabinsk și în alte cinci localități vecine: Emanjelinsk, Kopeisk, Korkino, Iujnouralsk și Etkul. La sol, în orașul Celiabinsk, s-a întrerupt comunicarea cu telefoanele celulare, iar numeroase clădiri au fost evacuate.

Oamenii de știință susțin că un asteroid mai mare de 10 km ar șterge de pe fața Pământului majoritatea umanității. Din fericire, conform cercetătorilor, un astfel de eveniment se petrece doar o dată la 100 de milioane de ani.

https://www.youtube.com/watch?v=CDifjbsprNI

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.