VIDEO/ Oficiali de rang înalt ARESTAȚI pentru CORUPȚIE în timpul unei reuniuni guvernamentale televizate

Doi oficiali de rang înalt au fost arestați miercuri în timpul unei ședințe de guvern televizate, la numai câteva ore după ce un influent guvernator a fost demis. Cei doi oficiali sunt suspectați de implicare în acte de corupție la nivel înalt.

Şeful Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, Serghei Bocikovski, şi adjunctul său, Vasil Stoieţki, au fost reţinuţi de poliţişti, care le-au pus cătuşe, în timpul şedinţei televizate a Guvernului.

Ministrul de Interne ucrainean, Arsen Avakov, a spus că cei doi oficiali, şeful serviciilor de urgenţă şi adjunctul său, au fost reţinuţi pentru acuzaţii de mită în cazul unor contracte de achiziţie, scrie Reuters.

Premierul Arseni Iaţeniuk a avertizat „atunci când ţara este în război şi numără fiecare bănuţ, ei fură de la popor şi stat”, relatează Reuters. „Acest lucru este valabil pentru oricine încalcă legea”, a adăugat el.

Anterior, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, l-a demis pe guvernatorul regiunii industriale Dnipropetrovsk, miliardarul Ihor Kolomoiski, pe fondul unui conflict privind controlul asupra unei companii petroliere de stat.

Potrivit jurnaliștilor incidentul ar fi fost regizat de autorităţi, pentru un maximum de publicitate pentru lupta anticorupţie a Guvernului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.