Guvernul va OBLIGA populația să achite IMPOZIT ŞI PENTRU TERENUL DE SUB CASE!

Guvernul va OBLIGA populația să achite IMPOZIT ŞI PENTRU TERENUL DE SUB CASE!

Populaţia va fi obligată să achite impozit şi pentru terenul ocupat de construcţiile pe care le deţine, inclusiv locuinţe, Guvernul precizând, în proiectul Codului Fiscal aprobat miercuri, că introducerea noului impozit va avea un impact asupra veniturilor persoanelor fizice.

Impozitarea terenurilor pe care sunt construite clădiri a fost avută în vedere de Guvernul Boc, dar nu a mai fost aplicată, fiind însă introdusă acum de actualul Executiv prin proiectul noului Cod Fiscal.

„O altă măsură care va avea impact asupra veniturilor persoanelor fizice este eliminarea scutirii pentru terenul de sub construcţii”, arată Guvernul în nota de fundamentare a proiectului, la capitolul privind taxele şi impozitele locale.

Actualul Cod Fiscal stabileşte că impozitul pe teren nu trebuie datorat pentru terenul aferent unei clădiri şi pentru suprafaţa de teren care este acoperită de o clădire.

În martie 2010, Guvernul Boc a redactat un proiect de modificare a Codului Fiscal, obţinut de MEDIAFAX, care elimina scutirea de impozit pe terenurile acoperite de clădiri. Proiectul nu a mai fost, însă, aprobat.

Foto: regiotv.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.