Iohannis: „Nu pot să trec cu vederea faptul că Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției”

Iohannis: „Nu pot să trec cu vederea faptul că Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției”

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat dru după refuzul Senatului de a încuviința cererea DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova. Într-o postare pe Facebook, preşedintele României a spus că nu poate trece cu vederea faptul că Parlamentul a blocat, din nou, o cerere a justiției.

„În calitate de garant al respectării Constituției și principiilor statului de drept, nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției. Într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui să confere nimănui imunitate în fața justiției. Parlamentul nu se poate erija în instanță. Justiția este singura în măsură să-și spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumția de nevinovăție. Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce privește integritatea, capabil să răspundă prompt și corect la cererile justiției, poate recăpăta încrederea cetățenilor”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

 

  1. Cred ca este repetat acest mesaj fara efect in viata politica. Sa inteleg ca nu aveti instrumente sa interveniti pentru restabilirea separarii puterilor in stat?

    Raspunde
  2. Daca esti garantul Constitutie de ce nu lasi Parlamentul sa voteze si le dictati cum sa voteti. Sau de ce tot spuneti ,,VREAU GUVERNUL MEU”.

    Raspunde
  3. Deci, presedintele jucator nu a fost bun, dar asta care conduce tara prin postari pe facebook e bun?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.