Mircea Purcaru: „Suficiente motive pentru care primarul Falca trebuie debarcat de la Primăria Arad în 2016”

Mircea Purcaru: „Suficiente motive pentru care primarul Falca trebuie debarcat de la Primăria Arad în 2016”

Consilierul judeţean Mircea Purcaru, preşedinte al PC Arad, consideră că e laudabil faptul ca exista interes pentru cultura in municipiul si judetul Arad. Dar, atât. Liderul PC s-a lansat într-o serie de critici la adresa administraţiei Falcă, în perspectiva candidaturii Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

„Din păcate însă realitatea ne arată că, deşi avem vise frumoase de a deveni în 2021 Capitală Culturală Europeană, suntem departe de tot ce ţine de acest aspect. Spre exemplu, municipiul Braşov, condus tot de un pedelist transformat în penelist, respectiv Gheorghe Scripcaru, primar, a fost vizitat, conform datelor de la I.N.S., de 140.000 de mii de turişti (de turişti autentici, din străinătate), care au cheltuit în sejururile petrecute în municipiul de sub Tâmpa circa 80 de milioane de euro – şi asta în condiţiile în care Municipiul Braşov nu dispune de nici un fel de aeroport. Spre insatisfacţia arădenilor, numărul de turişti care ne-au vizitat urbea (nu care ne-au tranzitat doar) nu a trecut de 10.000. În fond ne tot lăudăm cu Aradul nostru, dar dacă stăm să judecam bine, în trei ore ai vizitat tot oraşul!”, a declarat Mircea Purcaru, făcând o comparaţie între Arad şi Braşov.

„După trei mandate de primar al urbei, Gheorghe Falcă nu a creat în oraş nici un obiectiv turistic major. Toate sunt doar «vise şi studii de fezabilitate». Municipiul Arad nu are propriul muzeu municipal, în care să admirăm primul automobil fabricat în România, în care să admirăm colecţia de ceasuri mecanice produse în singura fabrică de ceasuri din România, în care să admirăm colectia de păpuşi şi jucării cu celebra păpuşă «Nadia Comaneci» produsă la Arădeanca, sau să ne plimbăm prin Arad cu primul tramvai electric din Europa Centrala şi de Est – Săgeata Verde. Toate acestea au fost trecut şi sunt vise frumoase care ar putea fi realizate chiar aici, în Arad, şi atunci, cu siguranţă, numărul de turişti autentici ar creşte şi Aradul ar prospera. Avem în schimb asfalt întors pe bani mulţi şi multe studii de fezabilitate. Iată încă suficiente motive pentru care primarul Falca trebuie debarcat de la Primăria Arad în 2016 iar oraşul să-şi găsească sensul şi frumuseţea”, a mai spus Mircea Purcaru.

  1. Nici spatiu pietonal n-avem! O amarata de ulita, doar! Nici o sansa din pacate!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.