VIDEO/ Ultima scrisoare de pe Titanic a fost VÂNDUTĂ la licitație. Ce descria aceasta?

VIDEO/ Ultima scrisoare de pe Titanic a fost VÂNDUTĂ la licitație. Ce descria aceasta?

Ultima scrisoare care a fost scrisă pe Titanic a fost vândută, sâmbătă, la o licitaţie, pentru aproximativ 145.000 de euro.

Epistola a fost scrisă de supravieţuitoarea Esther Hart şi fiica sa în vârstă de şapte ani, Eva, chiar cu 8 ore înainte ca vasul să lovească aisberg-ul şi să se scufunde, în aprilie 1912. Aceasta este singura scrisoare despre care se ştie că a fost scrisă pe 14 aprilie, în ziua când vasul a lovit aisbergul.

Scrisorea a supraviețuit intactă deoarece s-a aflat în acel moment într-un buzunar al hainei pe care soţul Estherei, Benjamin, i-a dat-o pentru a-i ţine de cald. Bărbatul a fost unul dintre cei 1.500 de pasageri care au murit în urma accidentului.

Epistola era destinată mamei Estherei, Chadwell Heath, care locuia în estul Londrei, iar Esthera a scris că ea şi fiica sa se bucurau de ceea ce a numit o „minunată călătorie”.

Ea a mai scris că nava urma să ajungă în New York devreme, datorită vitezei cu care călătorea.

În ce priveşte scrisoarea, aceasta a fost scoasă la licitaţie de casa Henry Aldridge & Son of Devizes, sâmbătă, preţul de pornire fiind de 101.000 de lire sterline, iar preţul de vânzare de 119.000 de lire sterline, adică aproximativ 145.000 de euro, un nou record pentru o scrisoare de pe Titanic.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.