VIDEO/ Un ARĂDEAN a obținut Premiul Mentor pentru Excelență în Educație

MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație pentru al cincilea an consecutiv. Invitatul de onoare a Galei a fost multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin care a accentuat importanţa recunoaşterii antrenorilor. Anul acesta câştigătorii au fost selectaţi din peste 400 de nominalizări.

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori, în cadrul unui eveniment ajuns la cea de-a cincea ediție și în cadrul aceleiaşi gale au lansat și noua ediție a programului, pentru al șaselea an consecutiv.

Invitatul de onoare al acestei ediții a Galei Premiilor Mentor a fost multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, care a vorbit despre importanța recunoașterii antrenorilor ce conduc generații întregi spre succes, dar a căror activitate rămâne în umbră, de multe ori fiind nerecompensată moral sau material.

Fiecare dintre cei zece laureați din cadrul acestei ediții a primit un premiu în valoare de 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de cunoscutul artist plastic Ioan Nemțoi.

„În decursul celor cinci ani de când am lansat Premiul Mentor, am reușit să recunoaștem public munca și activitatea a 50 de dascăli de excepție. Totodată, am creat o platformă prin care comunități dintre cele mai diverse din România pot face nominalizări pentru această distincție. Am remarcat în timp că există o serie de trăsături comune ale mentorilor, cum ar fi devotamentul și entuziasmul. Este vorba despre oameni care și-au depășit rolul tradițional de dascăli sau antrenori și, fără a căuta nicio recompensă , și-au pus la bătaie timpul și cunoștințele și tot sufletul pentru a sădi valori în sufletul copiilor”, a declarat Kinga DARADICS, CEO & Country Chairman MOL România.

Cei zece mentori din acest an au fost selectați de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, care a primit 441 dosare prin care au fost nominalizate 202 de persoane. La fel ca în cazul ultimelor trei ediții, unii dintre premianți au fost nominalizați a doua oară. Nominalizările pot fi repetate pentru ediţiile viitoare.

„Laureaţii acestei ediții au fost nominalizați atât de către foști elevi, de către tineri, discipoli de azi, cât și de către comunitățile unde își desfășoară activitatea. Nominalizările deosebit de frumoase reflectă relațiile de valoare mentor-discipol, decisive pentru destinul tinerilor”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Mentorii distinși la cea de-a cincea ediție a Premiilor Mentor pentru Excelență în Educație sunt:

– Daniela Luminița Ceredeev, profesor de limbă și literatură română, Vatra Moldoviței

– Dvorácsek Ágoston, profesor de fizică, Aiud

– Ligia Letiția Jicman, profesor, antrenor de șah, Timișoara

– Geanina Mangalagiu, profesor de chimie, Iași

– Mircea Nistor, profesor de fizică, Hunedoara

– Viorica Nistoroiu, profesor de pian, București

– Nyiri Zoltán, profesor de pictură, Satu Mare

– Peloc Mateiu, antrenor, Arad

– Emilia Roșca, profesor de limbă franceză, Cluj

– Székely Géza, profesor arte plastice, Cluj.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.