Viitorii tineri antreprenori arădeni și-au prezentat ideile de afaceri

Viitorii tineri antreprenori arădeni și-au prezentat ideile de afaceri

Viitorii tineri antreprenori din Arad și-au prezentat ideile lor de afaceri în cadrul unui proiect european.

În data de 21 mai a avut loc Concursul de Idei de afaceri – Business Ideas Day în Arad, la Colegiul Național „Vasile Goldiș”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului EYEE – Ethics and Young Entrepreneurs in Europe, cofinanțat prin programul Erasmus +.

La concurs au participat 30 de elevi ai Colegiului organizați în echipe de maxim trei persoane, sub coordonarea doamnelor profesoare Petronela Ioja și Carla Bodea, cu îndrumarea echipei formate din Dorothea Martin, Elena Dochie și Cosmin Herman.

Pe parcursul celor peste două ore, zece echipe și-au prezentat ideile de afaceri dezvoltate, folosind mijloace multi media și arătând multă pasiune și determinare în urmărirea visului lor. Dintre acestea unele s-au remarcat prin calitățile deosebite ale speakerilor, dar și prin creativitatea de care au dat dovadă în construcția suportului vizual.

Dintre proiectele prezentate se numără: 70 Coffee, cafeneaua anilor ’70 în care clienții sunt delectați cu muzică bună și cafea fină, dar cu concursuri interactive; PrintEarth, compania care reciclează materialul plastic pentru a-l transforma în filament pentru imprimanta 3; Colo, echipa care dorește cultivarea trufelor și a alunelor pentru o alimentație bio; Green Earth care își propune să înlocuiască plasticul cu materialele biodegradabile; Aladin, spălătoria de covoare ce oferă servicii complete ultrarapide; 3Dab cu un focus pe imprimarea 3D la cererea clienților; NEOCycling ce va schimba transportul în marile orașe aglomerate; Pride care își arată cum poți purta cu mândrie o haină de cea mai bună calitate, durabilă în timp; MagiCash ce propune un sistem ultramodern de retragere numerar de la bancomat; Omega Force care oferă servicii de programare a PLC-urilor industriale Siemes

Ideea câștigătoare a fost declarată cea a echipei NEOCycling care a reușit să impresioneze publicul și juriul deopotrivă.

La final toți cei aproape 100 de participanți au rămas impresionați de creativitate elevilor și de posibilitățile pe care astfel de proiecte pilot le pot aduce în educația antreprenorială în general. Un lucru este clar acum: oricine poate fi antreprenor în viața de zi cu zi, de la modul în care sunt rezolvate situațiile problematice la modul în care își derulează activitatea profesională, cu responsabilitate și cu viziune pe termen lung.

Proiectul EYEE își propune să identifice profilul antreprenorului european, să promoveze etica în afaceri și să pregătească tinerii între 15 și 17 ani pentru o viitoare activitate antreprenorială. De asemenea, a fost creată o comunitate de practică la nivel european, unde tineri și profesioniști din România, Italia, Marea Britanie, Germania, Austria, Belgia, Polonia și Franța pot schimba experiențe despre ceea ce înseamnă să fii antreprenor sau profesionist în Europa.

Toți tinerii participanți au fost implicați într-un program de training în 12 pași, care le-a creat o imagine completă privind antreprenoriatul etic, coroborat cu un program de mentorat condus de antreprenori din Arad. Întreaga activitate educațională a fost livrată în sistem blended learning, online prin platforma creată pentru proiect https://elearning.eyee.eu/my/ și față în față în cadrul activităților curiculare sau extracuriculare.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul oficial al proiectului eyee.eu.

Partenerul național al proiectului EYEE este o companie cu experiență în dezvoltarea de programe eLearning la nivel preuniversitar, universitar și corporate, care alături de partenerul instituțional Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad au construit un proiect pilot inovativ și replicabil.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.