Voluntari sosiți din Olanda pentru a căuta fetița dispărută în apele Mureșului (FOTO/VIDEO)

Voluntari sosiți din Olanda pentru a căuta fetița dispărută în apele Mureșului (FOTO/VIDEO)

Zece voluntari sosiți din Olanda se alătură misiunii de căutare pe râul Mureș a celei de-a patra persoane dispărute în data de 30 aprilie, mai exact o fetiță în vârstă de aproximativ 7 ani, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad informează că astăzi, 19 mai, zece voluntari sosiți din Olanda (printre care se numără și trei cetățeni români), se alătură misiunii de căutare pe râul Mureș.

𝗦𝗶𝗴𝗻𝗶 𝗭𝗼𝗲𝗸𝗵𝗼𝗻𝗱𝗲𝗻 va interveni pe parcursul zilei cu 𝒐 𝒆𝒄𝒉𝒊𝒑𝒂̆ 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒊𝒐𝒏𝒊𝒔𝒕𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒔𝒄𝒂𝒇𝒂𝒏𝒅𝒓𝒊, 𝒔𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 5 𝒄𝒂̂𝒊𝒏𝒊 𝒅𝒆 𝒄𝒂̆𝒖𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒄𝒂𝒅𝒂𝒗𝒓𝒆 𝒑𝒆 𝒂𝒑𝒂̆. Aceștia sunt special dresați pentru a-și dezvolta abilitățile de detectare a mirosului specific rămășițelor umane, precum și tehnicile de căutare. Totodată pot salva și persoane cu semne vitale.

Câinii sunt învățați să diferențieze mirosuri și să localizeze sursa lor. Abilitățile lor fac un atu de neprețuit în operațiunile de căutare-salvare pe apă.

Vă reamintim, pompierii militari continuă căutările pe râul Mureș pentru 𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑎 𝑝𝑎𝑡𝑟𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑎̆𝑟𝑢𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑑𝑎𝑡𝑎 𝑑𝑒 30 aprilie (o fetiță în vârstă de aproximativ 7 ani) după ce barca în care se aflau s-a răsturnat.

Sursa foto/video: ISU Arad

  1. […] Voluntari sosiți din Olanda pentru a căuta fetița dispărută în apele Mureșului (FOTO/VIDEO) […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.