Fetița dispărută în apele Mureșului, un nou caz Stănilă?

Fetița dispărută în apele Mureșului, un nou caz Stănilă?

Au trecut mai bine de trei săptămâni de la tragedia care a avut loc la Periam Port, unde o barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat iar cinci dintre ele, doi adulți și trei copii, și-au pierdut viața.

Căutătorii au reușit să recupereze trupurile a patru dintre victime, cea de a cincea, o fetiță de 7 ani, fiind în continuare de negăsit. În încercarea de a-i da de urmă, la căutări participă inclusiv voluntari din Olanda cu câini specializați în depistarea de cadavre aflate în apă.

Ploile din ultima vreme, care au determinat creșterea apei râului Mureș, fac căutările și mai dificile, astfel încât dispariția fetiței riscă să devină un nou caz Stănilă – băiatul de șase ani de la Gurahonț despre care se presupune că s-ar fi înecat, în data de 24 aprilie 1996, în apele Crișului Alb și al cărui trup nu a fost găsit nici în ziua de azi.

Cazul Stănilă a fost larg mediatizat, inclusiv pe plan național, existând și un portret robot al copilului, care-l prezintă cu fizionomia pe care ar fi trebuit să o aibă în prezent.

Dacă în cazul lui Eusebiu Doru Stanilă nu este foarte clar dacă a pierit în apele Crișului Alb sau i s-a întâmplat altceva, cel puțin în ceea ce o privește pe fetița dispărută în tragedia de la Periam Port lucrurile sunt cât se poate de clare. De aceea, eforturile de a-i găsi trupul continuă, autoritățile cerând inclusiv sprijinul autorităților din Ungaria, unde – de altfel – a fost găsit și trupul fratelui ei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.