Vrei să trăieşti 100 de ani? Iată ce poţi face!

Vrei să trăieşti 100 de ani? Iată ce poţi face!

Specialiştii au întocmit o listă cu sfaturi pe care le puteţi urma pentru a trăi o viaţă cât mai lungă. Aşadar iată 8 sfaturi care vă vor ajuta să atingeţi suta de ani.

1 .Scăpaţi de stres
Ştim deja cu toţii că stresul nu este deloc bun pentru sănătate. Studiile în domniu arată că stresul cronic accelerează îmbătrânirea. Drept urmare este extrem de important să înveţi cum să gestionezi stresul, o metodă foarte bună fiind meditaţia.

2. Înfometarea reduce riscul de cancer
Da, da aţi citit bine. Conform unor studii efectuate pe cobai, animalele care mâncau cu 30% mai puţine calorii aveau o speranţă de viaţa mai lungă cu 30% decât cele care mâncau mai mult. O altă cercetare a relevant faptul că există o legătură directă între înfometare şi reducerea riscului de a dezvolta cancer.

3. Corpul are nevoie de glutation
Glutationul este cel mai puternic antioxidant din organism şi unul dintre motivele pentru care oamenii nu fac cancer. Un nivel scăzut de glutation în corp determina accelerarea îmbătrânirii şi dezvoltarea unor boli cronice. Acest antioxidant se găseşte sub formă de pastile şi pe piaţa din România.

4. Nu neglijaţi somnul
Atac cerebral, atac de cord şi diabet, sunt doar câteva din pericolele la care te expui dacă nu dormiţi suficient. Somnul este esenţial pentru repararea celulelor, dar şi pentru vitalitate.

5. Faceţi sport
Cercetătorii au stabilit că reprizele intense de exerciţii fizice pentru cel mult 30 de minute executate de trei ori pe săptămână cresc abilitatea organismului de vindecare.

6. Alegeţi alimentele ce conţin grăsimi sănătoase
Grăsimile sănătoase sunt cruciale pentru o viatţă lungă şi sănătoasă. Cele din uleiul de cocos sau de avocado ajută la funcţionarea creierului şi a funcţiilor hormonale.

7. Consumaţi ceai
Am auzit cu toţii despre beneficiile ceaiului, însă nu mulţi ştiu că această băutură menţine organismul tânăr. Ceaiul verde, de exemplu, este excelent din acest punct de vedere.

8. Introduceţi cât mai multe legume în dieta zilnică
Biochimia ne menţine în viaţă. Corpurile noastre funcţionează pe baza nutrienţilor iar legumele sunt medicamentele pe care natura ni le oferă. Studiile arată că o dietă variată de legume furnizează organismului nutrienţii necesari pentru a-l menţine tânăr.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.