VREME DE COȘMAR în zilele următoare. Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de ANM!

VREME DE COȘMAR în zilele următoare. Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de ANM!

Vești proaste de la meteorologi! Mase de aer rece sunt prezente deasupra României, astfel că începem săptămâna cu vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului. Zilele următoare va ploua în toată țara.

Maximele în această săptămână vor fi cuprinse între 8 și 18 grade.

Luni se vor înregistra ploi mai puține și neînsemnate cantitativ, dar de la noapte și până miercuri inclusiv, ploile se intensifică, înregistrându-se cantități însemnate.

Cerul va avea înnorări temporare și trecător va ploua slab, pe arii restrânse în Banat, Oltenia și Muntenia și, cu totul izolat, în celelalte regiuni. Spre seară înnorările se vor accentua în jumătatea de sud a țării, unde ploile se vor semnala local și vântul va deveni moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în Oltenia și 17…18 grade în Dobrogea și estul Munteniei. Dimineața, pe arii restrânse, va fi ceață.

În partea a doua a săptămânii vremea se îndreaptă ca aspect, dar rămâne rece pentru data aceasta. În weekend temperaturile vor crește puțin.

 

În regiunile intracarpatice, vremea va fi în general frumoasă, doar în Banat local mai sunt ploi slabe, dar tot rece: 15 grade maxima la Timișoara, Arad și Oradea, 14 la Cluj și Sibiu și 12-13 grade în depresiunile din Transilvania,

În sud, cerul va fi mai mult noros și pe arii restrânse se vor înregistra ploi slabe. Și aici va fi rece, în special în Oltenia: 11 grade la amiază la Drobeta  Turnu Severin, 12 grade  la Craiova, 15 la Giurgiu și Buzău și 17 la Călărași.

În Dobrogea, foarte puțin soare peste zi, izolat va ploua slab, dar pe seară ploile se înmulțesc, iar vântul devine moderat. La amiază, vor fi 17 grade la Tulcea și Constanța.

În Moldova, vremea va fi în general frumoasă, dar rece în continuare cu maxime cuprinse între 14 și 16 grade.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.