VREMURI GRELE pentru ŞOFERI: Amenzi URIAŞE, începând din ACEASTĂ SÂMBĂTĂ!

VREMURI GRELE pentru ŞOFERI: Amenzi URIAŞE, începând din ACEASTĂ SÂMBĂTĂ!

Noul Cod Rutier intră în vigoare în această sâmbătă, 14 februarie 2015, şi aduce cu sine amenzi uriaşe pentru şoferii care încalcă legea.

Astfel, potrivit modificărilor din Cod, cea mai mare amendă va fi de 9600 de lei. Scaunul pentru copii va deveni obligatoriu iar amenzile neplătite vor determina suspendarea permisului.

„Nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate” va fi sancţionată cu trei puncte de penalizare. Se vor adăuga 4 – 5 puncte de amendă, adică între 360 şi 450 de lei, ţinând cont că un punct de amendă este 90 de lei.

Amenda maximă va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite. Cu 9600 de lei vor fi sancţionaţi şi şoferii implicaţi în accidente rutiere şi care vor avea o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat.

4000 de lei vor scoate din buzunare şoferii care vor trece pe culoarea roşie a semaforului iar vorbitul la telefon sau nepurtarea centurii de siguranţă vor fi sancţionate cu amendă de 1600 de lei, adică de 10 ori mai mare decât amenzile actuale.

Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 720 şi 1.600 de lei, plus suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, amenzile vor fi cuprinse între 1.680 şi 4.000 de lei şi suspendarea permisului pentru 180 zile.

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Rutier, centura de siguranţă va deveni absolut obligatorie şi pentru pasagerii de pe bancheta din spate.

  1. da lor cine le da amenda ca nu isi pun centuriile si ca vb la telefon in timp ce conduc cotetzul lor de logan ????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.