„Zbura” pe Autostrada Deva – Nădlac cu o VITEZĂ de peste 230 km/h. Surpriză, CINE se AFLA la volan

„Zbura” pe Autostrada Deva – Nădlac cu o VITEZĂ de peste 230 km/h. Surpriză, CINE se AFLA la volan

Polițiștii au depistat la sfârșitul săptămânii trecute un șofer care conducea pe autostrada A1 Deva – Nădlac cu o viteză de 236 km/h.

Când l-au oprit pe șoferul vitezoman polițitii au constatat că la volan nu se afla un cetățean român, ci un tânăr  de 25 de ani, din Germania.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 76 de șoferi care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, pe autostrăzi. Zece dintre aceștia conduceau cu viteze de peste 200 km/h, iar viteza maximă înregistrată a fost de 236 km/h, pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Toate persoanele au fost amendate, totodată fiindu-le  reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În perioada 16 – 22 aprilie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat, pe autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier.

Astfel, pe autostrada A1, 39 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 180 km/h şi 236 km/h.

De asemenea, pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 12 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h și 223 km/h.

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, polițiștii au depistat 25 de șoferi care au depășit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 173 km/h și 208 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată vineri, 20 aprilie, la ora 18.48, la kilometrul 554 al Autostrăzii A1 Deva-Nădlac, când polițiștii au depistat un bărbat, de 25 de ani, din Berlin, care conducea cu viteză de 236 km/h.

De asemenea, la data de 16 aprilie, la ora 16.13, la kilometrul 42 al Autostrăzii A3 Turda-Borș a fost depistată o femeie, de 19 ani, din Timișoara, care conducea cu viteza de 173 km/h, deși deține permis de conducere de mai puțin de 1 an.

Toți șoferii depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Loading...
 1. Prieteni, sunteti dusi cu capu… Ce titlu , Surpriza, cine se afla la volan…. Pai cine ?????
  Un cetatean german de 25 de ani….. Incredibil
  Jurnalisti de cacao intr un oras de cacao.
  Cocoa City
  Sunteti jalnici

  Raspunde
 2. Surpriza, ce sa zic. Chiar el, tanarul de 25 de ani din Germania. Ne asteptam la oricare din cei peste 7 miliarde de locuitori ai planetei, dar la tanarul de 25 de ani din Germania, nu. Intradevar surpriza maxima, surpriza planetara. Titlu de doi bani.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.