Speranțe la RELUAREA curselor regulate de pe Aeroportul Arad. Ce DEMERSURI au făcut autoritățile

Speranțe la RELUAREA curselor regulate de pe Aeroportul Arad. Ce DEMERSURI au făcut autoritățile

Aeroportul Internațional Arad va practica noi tarife, cu scopul de a aduce noi curse regulate.

Consiliul Județean Arad face o nouă mutare în cadrul strategiei sale de aducere de curse regulate pe Aeroportul Internaţional Arad. Conducerea instituției a inițiat o schemă legală de susținere a operatorilor aerieni, astfel încât aceștia să fie interesați să includă Aradul în oferta lor. O echipă a Consiliului Județean Arad și a Aeroportului a lucrat la această strategie câteva luni de zile, cu consultarea juriștilor, a mediului academic și a conducerilor unor aeroporturi din țară.

În cadrul ședinței ordinare de astăzi a Consiliului Județean Arad au fost aprobate tarifele ex-ante pentru deschiderea de noi destinații pentru Aeroportul Arad.

Tarifelor aeroportuare conform schemei ex-ante sunt de 1.50 Euro/tonă pentru aterizare, 1,00 Euro/pasager îmbarcat pentru pasageri, respectiv 1,00 Euro/pasager îmbarcat, reprezentând tariful de securitate.

Aceste tarife sunt aplicabile începând cu data de 01.05.2018 și se acordă oricărei companii aeriene care deschide noi rute de pe Aeroportul Arad, pe o perioadă de cel puțin doi ani, cu o frecvență de minim două curse pe săptămână.

„Am aprobat tarifele pentru cursele de linie regulate. Accelerăm demersul nostru pentru a pune în valoare Aeroportul Arad purtând negocieri intense cu TAROM şi operatori privaţi. Aeroportul este o componentă importantă în dezvoltarea judeţului care atrage investitori, turişti, oameni de afaceri. De asemenea, ca parte a acţiunilor de relansare a Aeroportului, pregătim o strategie pentru extinderea activităţii de cargo deja existente”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.