ZECE MILIOANE de EURO pentru două dintre cetăţile Aradului

ZECE MILIOANE de EURO pentru două dintre cetăţile Aradului

Consiliul Judeţean Arad intenţionează să acceseze fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 pentru a pune în valoare două dintre cele mai importante obiective turistice din judeţ. Este vorba de Cetatea Şoimoş şi Cetatea Şiria, valoarea de finanţare pentru fiecare dintre cele două proiecte ridicându-se la suma de 5 milioane de euro.

„Ne dorim să depunem două proiecte pentru cele două cetăţi, pentru conservarea acestora şi pentru amenajarea unor puncte turistice cu tot ceea ce este necesar. Proiectele le vom depune pe exerciţiul financiar în care am intrat, deci pe fonduri europene, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională şi sperăm că vom atrage finanţare pentru a duce la bun sfârşit ceea ce ne-am propus”, a declarat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) a lansat în data de 25 martie 2016 Ghidul pentru POR 2014-2020. Este vorba despre Ghidul specific pentru prioritatea de investiţie 5.1, intitulat „Ghidul solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Axei 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural / Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”. Reprezentanţii ADR Vest se vor afla la Arad, în data de 5 aprilie 2016, pentru a prezenta conţinutul ghidului.

Anul trecut, Primăria şi Consiliul Judeţean au inaugurat drumul care leagă şoseaua principală de ruinele cetăţii din Şiria, în lungime de 4,8 kilometri, investiţie care s-a ridicat la aproximativ un milion de lei, proiect derulat de Primăria Şiria şi Grupul de Acţiune Locală Podgoria Miniş-Măderat.

„A fost un prim pas pe care l-am făcut pentru facilitarea accesului turiştilor la Cetatea Şiria, iar acest lucru s-a văzut, pentru că numărul turiştilor care vizitează acest obiectiv a crescut. Ne dorim să mergem mai departe şi suntem optimişti în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene pentru a continua investiţiile atât la Cetatea Şiria, cât şi la Şoimoş”, a declarat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJ Arad.

Loading...
  1. Sper sa nu puneti borduri si pavaje 🙁

    Raspunde
  2. Bă da de ce nu faceți și pentru cetatea de la Ineu, că a o importanță semnificativă, deasemenea și istoria ei, poate chiar mai importantă ca cea a Șiriei.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.