Zeci de candidați s-au ales, în urma CONTESTAȚIILOR, cu NOTE MAI MICI la examenul de TITULARIZARE

Zeci de candidați s-au ales, în urma CONTESTAȚIILOR, cu NOTE MAI MICI la examenul de TITULARIZARE

Zeci de candidați s-au ales, în urma contestațiilor, cu note mai mici la examenul de Titularizare.

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, în județul Arad, rata de promovare a crescut la 84,42%, cu 2,94% față de cea inițială (81,48%).

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 105. În cazul a 99 de contestații (99,94%), notele au fost modificate astfel: pentru 66 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 33 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 4 de candidați au obținut nota 10 (zece), iar 322 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 578 de lucrări, întrucât: 49 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 0 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrările a 3 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către iInspectoratul Școlar Județean Arad, în perioada 12 – 14 august.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.