Zeci de fugari, descoperiți într-un camion, la Nădlac

Zeci de fugari, descoperiți într-un camion, la Nădlac

Autorităţile de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat, ascunşi într-un camion, 68 de cetăţeni din Irak, Turcia, Siria, Palestina şi Egipt, care încercau să treacă ilegal la frontiera cu Ungaria, informează Poliția de Frontieră.

Potrivit lui Filip Ionuț Matei, subinspector de poliție în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Arad, în cursul nopţii de 6 spre 7 ianuarie autorităţile de frontieră române şi maghiare din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au desfășurat o acțiune pe linia migrației ilegale în zona de responsabilitate.

„Astfel, în perimetrul PTF Nădlac II, la aproximativ 20 de metri față de linia de frontieră, s-a observat că dintr-un automarfar care staționa în parcarea adiacentă coborau mai multe persoane. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interior fiind descoperite, ascunse în compartimentul marfă, mai multe de persoane. Atât persoanele care coborâseră, cât și cele ascunse în mijlocul de transport au fost conduse la sediul instituției, pentru cercetări”, menționează Filip Ionuț Matei.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră arădeni au stabilit că fugarii sunt cetățeni din Irak, Turcia, Siria, Palestina şi Egipt. Este vorba de 57 de adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, și 11 minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Foto: politiadefrontiera.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.